Voormalig directeur 538 in Raad van Bestuur Vlaamse omroep VRT

Jacqueline Smit is een van de vier onafhankelijke bestuurders die door de Vlaamse regering is voorgedragen voor de Raad van Bestuur (RvB) van de publieke omroep VRT. De nieuwe samenstelling komt er nadat het Vlaams Parlement de hervorming van de RvB in februari goedkeurde.

Foto: video still Youtube

Die hervorming komt er op verzoek van Minister Dalle van media en maakt de weg vrij voor de aanduiding van vier onafhankelijke bestuurders in de RvB en zorgt dus voor minder politieke vertegenwoordigers.

Momenteel bestaat de 12-koppige RvB van de VRT nog uit 12 bestuurders die allen verbonden zijn aan politieke partijen.

De samenstelling wisselt regelmatig, want de grootste partijen mogen de meeste zitjes bezet houden. Momenteel heeft N-VA met vier zetels de meeste macht, gevolgd door Vlaams Belang, CD&V en Open VLD die elk twee bestuurders leveren.

Vanaf 4 juli komt hier verandering in en worden er vier onafhankelijke bestuurders voorgedragen voor RvB van de VRT. Voor de werving van de bestuursleden werd een beroep gedaan op een externe partij. Nadat er begin maart een oproep tot kandidaatstelling werd gedaan, kwamen er 136 aanmeldingen binnen. Hieruit zijn 24 kandidaten geselecteerd en geïnterviewd. Uiteindelijk bleef er een lijst met vier voorkeurskandidaten en vier reservekandidaten.

Jacqueline Smit
Een van de vier kandidaten die naar voren is geschoven is Jacqueline Smit. Zij was vanaf 2013 twee jaar lang directeur van de toenmalige 538 Groep, waar destijds Radio 538 en Slam (toen nog met FM) onder vielen. Onder haar leiding werden Coen Swijnenberg en Sander Lantinga aangetrokken voor de middag en moest Ruud de Wild vertrekken.

Eerder was ze directeur van Microsoft en na haar vertrek bij 538 ging ze aan de slag bij TMG Media. Daarnaast richtte ze RockportInk op en is ze gespecialiseerd in Executive Strategy Consultancy.

Voor de VRT is Smit ook geen onbekende, want ze zit ook in de RvB van de VAR dat de reclameverkoop voor de VRT regelt.

De andere onafhankelijke bestuurders voor de RvB van de VRT zijn Jo Maes, Joeri Van den Bergh en Marleen Nijsten.

Dit is het sluitstuk van een hele resem hervormingen binnen VRT. Deze professionele expertise binnen het bestuur moet VRT helpen om nog sterker en nog meer wendbaar te zijn voor de toekomst,” aldus Dalle. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.