Dieuwertje Blok opvolger Paul Witteman bij Podium Klassiek

Dieuwertje Blok wordt de nieuwe presentator van ‘Podium Klassiek’, voorheen bekend als Podium Witteman. Daarmee volgt ze Paul Witteman op. Het programma is vanaf per 11 september iedere zondagavond om 18.15 uur te zien op NPO 2. Dieuwertje Blok krijgt daarbij hulp van huispianist Mike Boddé en Floris Kortie, die het programma al met Paul maakte.

Foto: Lilian van Rooij

Podium Witteman wordt Podium Klassiek
Dieuwertje Blok neemt het over omdat Paul Witteman in mei bekend maakte te stoppen met Podium Witteman. Ze is geen onbekende in de wereld van klassieke muziek. Blok presenteert ook al jaren op NPO Radio 4 het klassieke programma ‘NTR Podium’.

Dieuwertje Blok: “Ik zie er enorm naar uit om samen met Floris en Mike een mooi programma te maken. De combinatie van het presenteren van NTR Podium en Podium Klassiek is een droom die uitkomt. Ik houd van klassieke muziek in de breedste zin van het woord. Het Nederlandse muziekleven broeit en bloeit: jonge klassieke musici verleggen al jaren de grenzen van de muziek en ik ga graag met hen mee op die reis.

Podium Klassiek wordt live uitgezonden vanuit De Hallen Studio’s in Amsterdam-West. Vanaf 11 september iedere zondag tussen 18.15 en 19.15 uur op NPO2. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten