Kris Kross Amsterdam wint Gouden Boemerang bij Qmusic

Het nummer ‘Vluchtstrook’ van Kris Kross Amsterdam, Antoon, Sigourney K heeft donderdag de Gouden Boemerang 2022, ‘prijs voor de beste terugkomer’ gewonnen. De prijs werd in 2019 voor het eerst uitgereikt en deze week opnieuw weer uit de kast gehaald.

De hit gebaseerd op het nummer ‘Have You Ever Been Mellow’ van de Party Animals en het eigenlijke origineel van Olivia Newton John – ‘Have You Never Been Mellow’ mag zich winnaar noemen van de Gouden Boemerang 2022.

Sander Huisman, één van de drie mannen van Kris Kross Amsterdam. “We zaten in de studio en toen dachten we: is het niet leuk om een oude gabberplaat te coveren? Maar het origineel bleek van Olivia Newton John te zijn, die helaas eerder deze week is overleden. We moesten dan ook naar de schrijver van het nummer in Australië om toestemming te vragen om het nummer te gebruiken. Dat was nog best spannend, maar is gelukt.

De Gouden Boemerang is voor het eerst uitgereikt in 2019 door Kai Merckx. De prijs werd toen gewonnen door de comedy-serie Kees & Co. Deze keer kreeg de prijs een heel ander doel. Dit jaar is de prijs gericht op muziek; oude bekende nummers in een nieuw jasje. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.