Maan wint Qmusic Top 40 Icon Award tijdens 3.000e uitzending Top 40

In aanloop naar de Qmusic Top 40 Awards, heeft Maan vrijdagmiddag de eerste award al in ontvangst mogen nemen. Ze is de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres in de geschiedenis van de Top 40. Deze titel stond ruim 50 jaar op naam van Corry Konings. Maan verdient met deze prestatie de ‘Top 40 Icon Award‘, waarmee ze werd verrast in de jubileumeditie van de Top 40.

In de pre-party van de 3.000e uitzending van de Top 40 was Maan te gast bij Domien Verschuuren. Maan over de Top 40: “De Top 40 is natuurlijk wel de lijst der lijsten. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende lijsten, maar als je nummer 1 bent in de Top 40, dan ben je wel echt dé nummer 1 vind ik.

Qmusic Top 40 Icon Award
De ‘Top 40 Icon Award‘ wordt als nieuwe award dit jaar voor het eerst uitgereikt door Qmusic. De award gaat naar een artiest die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. Afgelopen november kwam Maan met haar single ‘Stiekem’, in samenwerking met de Haagse band Goldband, op nummer 13 binnen in de Top 40. Hiermee verbrak ze het record dat op naam stond van Corry Konings en mag zichzelf de meest succesvolle Nederlandstalige zangeres uit de Top 40-geschiedenis noemen.

3.000e uitzending Top 40
Vrijdag viert de Nederlandse Top 40 de mijlpaal van precies 3.000 afleveringen sinds de start van de meest toonaangevende hitlijst in 1965. Domien Verschuuren begon om 12.00 uur met een pre-party. Hierbij was onder anderen voormalig presentator en voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 Erik de Zwart te gast. [RadioWereld.NL]

Foto: Qmusic