Vlaanderen: Qmusic haalt urban themakanaal Q-Downtown van DAB+

Qmusic is in Vlaanderen na ruim een jaar gestopt met de doorgifte van het themakanaal Q-Downtown. Deze week is het urban station op het netwerk DAB+ Vlaanderen 2 (kanaal 5A/5D) vervangen door Joe 80s & 90s. Dat station zond al uit via DAB+ Vlaanderen 1 (kanaal 11A), maar verdwijnt binnenkort van dit netwerk.

Foto: RadioWereld.NL

Opnieuw lijkt DPG Media daarmee te werken aan een herschikking van zijn radiokanalen op DAB+, waar het bedrijf nu ruimte heeft voor twee nieuwe kanalen. Naast het vrijkomende kanaal van Joe 80s & 90s op 11A, dat nu tijdelijk de naam ‘We Verhuizen’ heeft gekregen, is op 5A/5D ook nog altijd Joe Christmas te vinden.

Waarom Q-Downtown, dat de beste hiphop en r&b-muziek muziek brengt, na ruim een jaar alweer verdwijnt van DAB+ is niet duidelijk. Luistercijfers zijn niet bekend, want het station doet niet mee aan de CIM-RAM luistercijfersmeting. Q-Downtown is nog wel via internet te beluisteren.

We is Q-Downtown niet het eerste station dat sneuvelt. In november werd al de stekker getrokken uit Joe Lage Landen. Op deze plek is nu Willy Class X te horen. [RadioWereld.NL]

2 reacties

    1. Weer typisch DPG Media…alles in inpalmen en dan plots het opdoeken.Stamp een zender uit de grond die goed is…maar niet constant zomaar oprichten om dan te verwijderen…dat is mn mening

Reacties zijn gesloten.