Ochtendduo 3FM trapt carnaval feestelijk af met Rob & Wijnand Carnaval Countdown

3FM-ochtenddeejays Rob Janssen en Wijnand Speelman tellen officieel af naar carnaval en keren daarom weer even op vrijdagavond terug op de radio. Op 10 februari, een week voordat het feest echt begint, organiseren ze in Poppodium 013 in Kruikenstad (Tilburg) ‘Rob & Wijnand Carnaval Countdown’.

Foto: AvroTros / Henrik van der Pol

Tijdens Rob & Wijnand Carnaval Countdown treden artiesten op met hun carnavalskrakers op en er is aandacht voor mooie verhalen rondom het grootse volksfeest. Onder anderen Vieze Jack, Lamme Frans (het carnavals alter ego van Janssen), Chef Soldaat, Feest DJ Maarten en Goed Blauw komen langs

Het programma wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden op 3FM, alsmede vanaf 20.25 uur op NPO 1 Extra.

Janssen, sinds jaar en dag ambassadeur voor carnaval bij de publieke omroep, kijkt uit naar Rob & Wijnand Carnaval Countdown: “Carnaval is het grootste volksfeest van Nederland. Het wordt door miljoenen Nederlanders gevierd. Het zijn de warme dagen waarop we verbroederen, waarop iedereen gelijk is en de zin van onzin centraal staat. Ik vind het fantastisch om dit met luisteraars en liefhebbers te vieren.

Rob & Wijnand Carnaval Countdown is het vervolg op de carnavalsuitzending die het duo vorig jaar live vanuit De Vorstin in Hilversum bracht. Publiek kon hierbij aanwezig zijn en de kaarten waren razendsnel uitverkocht.

Kaarten voor Rob & Wijnand Carnaval Countdown zijn verkrijgbaar via de site van AvroTros en kosten 10 euro per stuk. [RadioWereld.NL]