Zoek
Sluit dit zoekvak.

3FM haalt met Serious Request 7,5 miljoen euro op voor Stichting ALS (Update)

De benefietactie 3FM Serious Request heeft dit jaar 7.502.981 euro opgebracht. De opbrengsten komen ten goede van Stichting ALS Nederland. Glazen Huis-bewoners Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman maakten dit eindbedrag zondagavond bekend op de Grote Markt in Nijmegen.

Foto: Ben Houdijk

We hadden van tevoren verwachtingen en hoop, maar dit heeft alles overtroffen,” aldus een emotionele Speelman.

Sinds vorige week zondag zat hij met Van Deelen en Hijlkema opgesloten in Het Glazen Huis in Nijmegen. Daar maken zij 24 uur per dag radio en draaien muziek op verzoek in ruil voor een donatie aan Stichting ALS.

Stampvol
Nijmegen bleek een uitstekende locatie te zijn voor de actie, want ondanks de regen stond het plein elke avond stampvol. Meerdere keren moest het plein daarom worden afgesloten voor nieuwe bezoekers. En het volle plein gaf ook de drie Glazen Huis-bewoners een boost. Van Deelen en Speelman gingen zaterdag kaal in ruil voor 50.000 euro. Daarnaast moest Hijlkema eerder die dag een uur langer doorgaan met haar programma, omdat Van Deelen zijn stem hem in de steek liet.

Ook qua opbrengsten heeft Serious Request een flinke boost gekregen. Donderdagavond stond de teller met 2,6 miljoen al hoger dan vorig jaar in de hele week werd opgehaald. Maar er bleek nog veel meer bij te kunnen, want zondagavond werd met ruim miljoen het hoogste eindbedrag sinds 2016 opgehaald.

Foto: video still

Bijzondere week
Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland: “Wat een bijzondere week waarbij heel Nederland in actie is gekomen: mensen met ALS en hun dierbaren, mensen die iemand verloren hebben aan deze vreselijke ziekte, maar ook mensen die vóór 3FM Serious Request nog niet van ALS hadden gehoord. We zijn overweldigd door de bereidheid van al deze mensen om bij te dragen, en door het fantastische bedrag dat is opgehaald. Hartverwarmend.

Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM: “Wat een eindstand, dit hadden we niet durven dromen! We zijn ongelofelijk voldaan over hoe we met zoveel passie en heel ons hart Nederland hebben kunnen raken. Deze editie brak vele records en zóveel Nederlanders zijn in actie gekomen, hebben waanzinnige platen aangevraagd en de Glazen Huis-dj’s gesteund. Wijnand, Barend en Sophie zijn één team en hebben samen zoveel onvergetelijke radiomomenten gemaakt: emotioneel, wanneer bijvoorbeeld de moeder van ALS-patiënt Zoë vertelt hoe ze haar iedere dag weer helpen. Vol feest, als Nijmegen de regen trotseert en de polonaise inzet op Engelbewaarder. En vol energie dankzij alle prachtige acties in het land zoals die van Bram. Hij kreeg zes jaar geleden ALS en verkocht met vrienden en familie z’n eigen BramBurgers, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Nederland bedankt!

Top Serious Request
Omdat er zoveel nummers zijn aangevraagd, draait 3FM tot en met oudejaarsdag de meest aangevraagde nummers van de afgelopen jaren tijdens de Top Serious Request. [RadioWereld.NL]