Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gesprek Timur Perlin op 3FM verkozen tot ‘Radiomoment van het jaar’

Het gesprek dat deejay Timur Perlin op 3FM voerde met luisteraar Mark over LHBTIQ+-rechten is door een vakjury verkozen tot Het ‘Radiomoment van het Jaar’ 2023. Perlin werd onderscheiden voor een hoogoplopende discussie in zijn programma Requestival.

Foto: Max

Aanleiding voor de discussie van Perlin, die in oktober vertrok bij 3FM, was de door hem geïnitieerde actie Pride in jouw dorp, waarbij hij in een dorp een Pride organiseert om iemand uit de LHBTIQ+-gemeenschap een hart onder de riem te steken. Daarover kreeg Timur een woedende luisteraar aan de lijn, met wie hij vervolgens in gesprek ging.

Volgens de jury van Het Radiomoment van het Jaar 2023 is het gesprek tussen Timur Perlin en luisteraar Mark het meest indrukwekkende radiofragment van afgelopen jaar. Juryvoorzitter Ron Vergouwen: “In het bekroonde fragment horen we Timur op zijn best: open, eerlijk, kwetsbaar én met uitgestoken hand. Timur probeert de dialoog aan te gaan met iemand die lijnrecht tegenover hem staat.’ Jurylid Kees Dorresteijn (BNR): ‘Dit fragment laat goed zien waarom Timur zo’n goede dj is. Hij neemt de luisteraar mee in wat hij doet en weet de beller in z’n waarde te laten, ook al zijn ze het compleet niet met elkaar eens.”

In een reactie op het winnen van de prijs laat Timur Perlin in het radioprogramma De Perstribune op NPO Radio 1 weten: “Het feit dat er gewoon zoiets gebeurt in mijn uitzending vind ik altijd wel lekker. Want dat is precies waar ik van houd. Uit je eigen bubbel, uit je eigen mening. En ook al staat die mening 180 graden tegenover jouw mening, hij moet wel even gehoord worden.

In de verkiezing eindigde een interview van Gijs Groenteman met presentator Ivo Niehe in Kunststof (NPO Radio 1) op de tweede plaats. Op de derde plaats staat het fragment van Radio 10, waarin deejay Silvan Stoet een luisteraar aan de lijn krijgt die op sterven ligt en die hem wil bedanken voor alle mooie momenten.

De Top 10 van 2023 ziet er als volgt uit:
1. Timur Perlin met een woedende luisteraar aan de lijn (NPO 3FM)
2. Gijs Groenteman met presentator Ivo Niehe in Kunststof (NPO Radio 1)
3. Luisteraar bedankt Silvan Stoet voor alle mooie momenten. (Radio 10)
4. Oetse Eilander krijgt massaal steun na ontslag (Radio Noord)
5. Familie Haasnoot worstelt met aangekondigde dood (NPO Radio 1)
6. Paul Rabbering in tranen over persoonlijk drama (NPO Radio 2)
7. Tienjarige Dean belt in bij Stefan Stasse (NPO Radio 2)
8. Bart Arens helpt twaalfjarige met muzikale angststoornis (NPO Radio 2)
9. Gezondheidsupdate over presentator Jellie Brouwer (NPO Radio 1)
10. Joost Burger geraakt door verhaal bij ‘Spin for Life’ (Slam)

Foto: Max

Het was voor het vijfde jaar op rij dat Het Radiomoment van het Jaar werd uitgereikt. Vorig jaar werd een emotioneel gesprek, dat NPO Radio-1-presentator Chazia Mourali in haar programma Welingelichte Kringen voerde, over de oorlog in Oekraïne, tot Het Radiomoment van het Jaar 2022 verkozen.

Jury
Het Radiomoment van het Jaar 2023 werd verkozen door een jury die bestond uit radio deejays en presentatoren van de grootste Nederlandse radiostations: Chazia Mourali (NPO Radio 1, winnaar 2022), Shay Kreuger (NPO Radio 2), Mai Verbij (NPO 3FM), Jet Berkhout (NPO Klassiek), Simone Walraven (NPO Radio 5), Gilly Mangkoewihardjo (NPO FunX), Wim van Helden (Qmusic), Bas Menting (Radio 538), Lex Gaarthuis (Radio 10), Frank van der Lende (Radio Veronica), Jasper Leijdens (Kink), Kees Dorresteijn (BNR Nieuwsradio), Giorgio Hokstam (100% NL), Anoûl Hendriks (Slam) en Sander de Heer (Sublime). Onder leiding van Ron Vergouwen, de vaste mediadeskundige van De Perstribune, beoordeelde de jury de fragmenten van 2023. [RadioWereld.NL]