Filemon Wesselink aan de slag bij PowNed als programmamaker

Filemon Wesselink gaat voor omroep PowNed aan de slag als programmamaker.Wat hij precies gaat doen is nog niet duidelijk. Filemon en PowNed werken aan een aantal verschillende ideeën waarvan het de bedoeling is dat het eerste programma begin 2023 op televisie komt. Volgens een voorlichter van Powned gaat Filemon Wesselink nog geen radioprogramma’s maken.

Foto: Mike van den Toorn

Dominique Weesie, voorzitter van PowNed: “We zijn ontzettend blij dat Filemon met zijn journalistieke ervaring ons team gaat versterken. PowNed heeft een volwaardige omroepstatus en de organisatie groeit gestaag. Dit betekent dat we investeren in nieuw talent, maar ook in ervaren programmamakers als Filemon. Zijn journalistieke stijl sluit perfect aan bij ons. We heten hem van harte welkom en kijken uit naar een bijzonder mooie samenwerking.

Wesselink kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur: “Ik ken Rutger en Dominique al erg lang en merkte dat we een goede klik hebben. Toen we afgelopen jaar spraken over de ontwikkelingen bij de omroep en de programma’s die PowNed tegenwoordig maakt, kwamen de gesprekken op gang over een samenwerking. Dat voelde goed aan. Wat mij aanspreekt is dat PowNed de steen in de vijver durft te gooien en tegen de stroom ingaat. Ik kijk er ontzettend naar uit om voor de omroep mooie programma’s te gaan maken, die zowel journalistiek als amusant zijn.

Filemon Wesselink is als presentator en programmamaker na een interne opleiding in 2002 begonnen bij BNN, waarna hij voor die omroep als radioverslaggever aan de slag gaat. Vanaf 2004 was hij voor het eerst te zien op televisie op NPO 3 met onder andere ‘Try before you die’, ‘Spuiten en slikken’ en ‘De Wereld van Filemon’. Vanaf 2010 wordt hij ook medepresentator naast Paul de Leeuw in de late-avondshow MaDiWoDoVrijdagshow. In 2012 mocht hij zonder enige ervaring voor het eerst zijn eigen radioprogramma in het weekend presenteren op NPO Radio 1.

In de jaren hierna maakt Filemon voor BNN en later BnnVara diverse documentaireseries, zoals Filemon Slaat Door (2017), Het is hier autistisch! (2018) en Vreemdgaan met Filemon (2019). In mei van dit jaar verscheen Filemon en de complotten op televisie, een documentaireserie waarin hij complotdenkers portretteert. [RadioWereld.NL]