Nieuw presentatieteam voor NPO Radio 1-programma 5 Dagen

Jo van Egmond en Mirthe van der Drift vormen het nieuwe presentatieteam van ‘5 Dagen‘, het programma van NTR en PowNed dat iedere week vanuit een andere plek in Nederland wordt uitgezonden. Op vrijdag neemt Ajouad El Miloudi de presentatie voor zijn rekening. Voor het nieuwe radioprogramma gaat het duo met de gele NPO Radio 1-bus door het land op zoek naar persoonlijke verhalen bij het nieuws.

Foto: Wim Kluvers

Van Egmond (PowNed) is de presentator in de bus, Van der Drift (NTR) de verslaggever ter plekke. Op maandag 2 januari 2023 zijn ze iedere werkdag samen te horen vanaf 20.00 uur op NPO Radio 1.

Ze nemen na een jaar het stokje over van Waldy van Geenen.

Jo van Egmond van 538 naar 1
Van Egmond studeerde politicologie en journalistiek. Ze begon haar loopbaan in de media in 2007 bij het lokale radiostation AmsterdamFM. Hierna werkte ze als presentator bij AT5 en was ze tevens werkzaam als redacteur op de binnen- en buitenlandredactie van RTL Nieuws. Vanaf 2015 werkte Jo als parlementair journalist voor onder andere het WNL-programma ‘Goedemorgen Nederland’. Sinds 2017 was ze te horen als nieuwslezer bij ‘De Coen en Sander Show’ en sinds september ook van het lunchprogramma van Coen Swijnenberg op Radio 538.

Van Egmond: “Wat een avontuur! Met een prachtige bus het land door om mensen ter plaatse te spreken op NPO Radio 1. Ik heb ontzettend veel zin in deze uitdaging. Tegelijkertijd neemt ik met pijn in het hart afscheid van Coen & Sander en 538.” Vrijdag las ze al haar laatste bulletin op de zender.

Mirthe van der Drift van invaller naar vaste presentator
Van der Drift studeerde sociologie in Utrecht en journalistiek in Rotterdam. Ze werkt bij NPO Radio 1 als programmamaker en presenteerde verschillende programma’s waaronder het wetenschapsprogramma ‘Focus‘ en ‘De Nacht van‘. Ook is ze de afgelopen jaren betrokken bij het opleiden van radiotalent van de Kro-Ncrv Radioschool. Daarnaast is ze één van de makers van de nieuwe podcast ‘Doe Maar Normaal‘. Van der Drift was dit jaar al regelmatig te horen als presentator van 5 Dagen. “Nergens wordt nieuws zo persoonlijk. De bus geeft de mogelijkheid om in gesprek te gaan bij iemand op de bank, in de stamkroeg of tijdens de voetbaltraining. Je komt letterlijk en figuurlijk dichtbij de mensen en hun verhalen, dat vind ik mooie radio,” aldus Mirthe.

Ajouad El Miloudi
Vanaf maandag 2 januari 2023 zijn ze dagelijks samen te horen op NPO Radio 1, elke werkdag live van 20.00 tot 20.30 uur. ‘5 Dagen‘ (Jouw nieuws, jouw verhaal): iedere week vanuit een andere gemeente ergens in Nederland. Op vrijdag neemt invalpresentator Ajouad El Miloudi de presentatie voor zijn rekening. [RadioWereld.NL]

Foto: Wim Kluvers