Missie 538 haalt in vijf dagen 4.278.466 euro op (Update)

Radio 538 heeft de eindstand bekendgemaakt van Missie 538. Het radiostation heeft in slecht vijf dagen 4.278.466 euro opgehaald. Missie 538 is een actieweek waarin de deejays samen met luisteraars en vrienden van het radiostation geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Foto: video still stream 538

Prinses Máxima Centrum
Het geld dat met Missie 538 wordt opgehaald is voor de komst van speciale clean rooms waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Deze celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker.

Het ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarvoor een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig. De nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn.

Eén clean room kost 1,2 miljoen euro. Dankzij de donaties tijdens Missie 538 kan het Máxima Centrum er nu tenminste drie bouwen.

Het is het derde jaar dat Radio 538 zich in de dagen voor kerst inzet voor het goede doel. In 2020 maakte de zender zich hard voor De Voedselbank en in 2021 voor twaalf verschillende doelen, waar het Prinses Máxima Centrum er één van was.

Indruk
Deze actieweek van Radio 538 voor het Máxima heeft diepe indruk op mij gemaakt”, reageert Prof. dr. Rob Pieters, lid van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. “Het is hartverwarmend om mensen uit het hele land betrokken te zien bij Missie 538. Iedereen in ons centrum, zowel ouders en kinderen als medewerkers, is enorm geraakt door de steun en trots op dit prachtige bedrag.

Coco Hermans, Radio Director Radio 538: “Ik ben ontzettend trots, op onze luisteraars, deejays, vrienden van de zender en alle andere Nederlanders die zich keihard hebben ingezet voor het Prinses Máxima Centrum. Het was een aangrijpende week waarin een lach en traan dicht bij elkaar lagen, met hartverwarmende radio en een waanzinnig eindbedrag als resultaat. Met dit bedrag hebben we ons steentje kunnen bijdragen aan de genezing van kinderen met kanker. Bedankt Nederland, samen hebben we een verschil kunnen maken.

Tekst gaat verder onder de tweet

Nederland massaal in actie voor Missie 538
Nederland heeft zich tijdens Missie 538 vijf dagen lang massaal ingezet voor kinderen met kanker. Zo werden er in totaal bijna duizend acties vanuit het hele land opgestart. Ook werden er in ruil voor donaties, klein of groot, massaal platen aangevraagd.

Ook dit jaar was er weer op zender speciale aandacht voor het veilen van bijzondere items aangeboden door bekende Nederlanders en bedrijven. Veilingmeester Bas Smit bracht elke dag een bezoek aan de studio om live veilingen af te tikken. Zo doneerden luisteraars Nick, Richard en Eline samen 100.000 euro voor de naam van Bas zijn schildpad en werd een bedrijfsfeest in The Loft in de A’DAM Toren met optredens van Joel Borelli, Sunnery James & Ryan Marciano en Kris Kross Amsterdam geveild voor 165.000 euro.

De deejays van Radio 538 zaten zelf ook niet stil. Zo keek het team van De 538 Middag maar liefst twaalf uur lang aaneengesloten naar de filmreeks Home Alone. Wietze de Jager van De 538 Ochtend ging voor een sportieve missie en rende  een halve marathon van de 538-studio naar het Prinses Máxima Centrum om daar de opbrengst bekend te maken en cheque te overhandigen.

Tekst gaat verder onder het filmpje

KiKa Korte Broeken Actie
KiKa, als belangrijke financier van onderzoek dat in het Prinses Máxima Centrum plaatsvindt, steunde Missie 538 ook en riep heel Nederland op om deze week de korte broek uit de kast te trekken om zo aandacht te genereren voor kinderkanker en geld op te halen. Onder andere scholen, bedrijven, families en alle collega’s van voor en achter de schermen bij 538 gingen massaal in korte broek de straat op. Het zorgde voor een gigantische opbrengst van maar liefst 637.379 euro dat geheel gedoneerd werd aan Missie 538.

Missie Top 538
Tijdens Missie 538 werden veel platen aangevraagd, die lang niet allemaal gedraaid konden worden. Vanaf dinsdag zendt Radio 538 daarom de Missie Top 538 uit, met de 538 meest aangevraagde platen van de afgelopen vijf dagen. [RadioWereld.NL]