Missie 538 over de 1 miljoen euro heen

Radio 538 heeft opnieuw een tussenstand bekendgemaakt. Afgelopen maandag had de radiozender al ruim 440.000 euro opgehaald en een dag later al ruim 728.000 euro. Op dit moment staat de tussenstand van ‘Missie 538‘ op 1.000.680 euro.

Foto: video still stream

Tot en met vrijdag 23 december zet de landelijke radiozender alles op alles om samen met Nederland zoveel mogelijk geld op te halen. Missie 538 is een actieweek waarin de deejays samen met luisteraars en vrienden van het radiostation geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum in Utrecht.

Missie 538
Het geld dat met Missie 538 wordt opgehaald is voor de komst van speciale clean rooms waarin afweercellen van kinderen worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Deze celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker.

Het ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarvoor een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig. De nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn. [RadioWereld.NL]