Luistercijfers 20-49 jaar; Qmusic blijft de grootste, Veronica weer boven 3FM

Qmusic blijft de grootste zender bij de voor adverteerders belangrijkste doelgroep 20-49 jaar. Dit blijkt uit de cijfers over de periode oktober/november 2022 van het NLO. Na twee metingen staat Radio Veronica nu weer boven 3FM.

Foto: Pixabay

Qmusic, met deels Qmusic Limburg en Qmusic Non-stop Maximum Hits in de Randstad erbij, stijgt deze meting licht naar 20,7%. Ten opzichte van een jaar geleden is dit echter een daling van 0,8%-punt.

In november zond Qmusic de jaarlijke Q-Top 1000 uit.

Radio 538 blijft tweede met 13,3%, maar levert deze meting wel 0,6%-punt in. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is het verlies 0,8%-punt. 538 Verliest deze meting vooral bij de doelgroep 20-34 jaar. Toch is het marktaandeel bij deze groep nog altijd hoger dan een jaar geleden.

NPO Radio 2 omhoog, Radio 10 omlaag
NPO Radio 2 wint deze meting 0,9%-punt en staat nu op 12,4%. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is dit zelfs een stijging van 1,1%-punt.

Radio 10 daarentegen, met deels Radio 10 Brabant erbij, gaat flink onderuit. Het station verliest deze meting 1,1%-punt en staat nu op 9,7%. Vorig jaar stond het marktaandeel op gelijk niveau.

Winst deze meting is er voor Sky Radio. Het non-stop station staat nu op 8,7% (+0,9%-punt), maar dit is wel 0,7%-punt lager dan vorig jaar.

Veronica weer voorbij aan 3FM
Nadat het 3FM twee metingen geleden voor het eerst in jaren lukte om voorbij te gaan aan radio Veronica, is laatstgenoemde nu weer groter. Veronica stijgt met 0,3%-punt naar 4,4%, terwijl 3FM juist 0,3%-punt daalt en nu 4,0% marktaandeel noteert. Toch betekent dit voor 3FM een stijging van een half procentpunt ten opzichte van een jaar geleden, terwijl Veronica dan 0,2%-punt verliest. Veronica stond in november in het teken van de Top 1000 Allertijden.

Tekst gaat verder onder de grafiek

De rest
Slam blijft deze meting stabiel met 3,9%, terwijl de stijging ten opzichte van dezelfde periode 1,4%-punt bedraagt. Zusterstation 100% NL verliest opnieuw. Dit keer 0,3%-punt, waarmee het marktaandeel op 3,1% komt. Een jaar geleden scoorde 100% NL nog 4,0%.

Kink stijgt deze meting door naar 2,3% (+0,1%-punt), terwijl BNR nu goed is voor 1,0% (-0,1%-punt). Sublime staat nu op 0,7% marktaandeel. [RadioWereld.NL]