Opiniepeiler Gijs Rademaker stapt na achttien jaar over van NPO naar RTL

Opiniepeiler Gijs Rademaker stopt met het programma ‘EenVandaag’ bij de NPO. Hij stapt over van AvroTros naar RTL. Daar mag hij als eerste het nieuwe tv-programma ‘RTL Nieuwspanel’ presenteren. Daarnaast gaat hij ook een docureeks maken met Maarten van Rossem over dinosauriërs.

Foto: Nico Kroon

Sinds 2010 presenteerde hij de resultaten van peilingen onder het Opiniepanel in de uitzendingen van EenVandaag en andere programma’s bij de NPO. Hij blijft wel actief als opiniepeiler, onder andere als gast in de talkshows van RTL. Het nieuwe programma ‘RTL Nieuwspanel’ gaat pas in 2023 van start. Hoe dat programma eruit gaat zien, is nog niet bekend.

Rademaker: “Ik wil alle tachtigduizend panelleden ontzettend bedanken voor alles wat jullie de afgelopen jaren met me gedeeld hebben. De cijfers die ik in al die vele honderden onderzoeken heb gepresenteerd zijn voor mij nooit zomaar getallen geweest. Het zijn stuk voor stuk optelsommen van jullie meningen, gevoelens, ervaringen en levens. Zo heb ik het al die jaren gezien en zo heb ik ze ook proberen te presenteren in al die uitzendingen van EenVandaag.”

Directeur content Peter van der Vorst. “Met alles wat er gebeurt in onze samenleving is het waardevol en belangrijk om te weten hoe Nederlanders denken en wat hen bezighoudt. Via het nieuwe RTL Nieuwspanel kunnen we onder leiding van Gijs dat gesprek met de kijker over tal van onderwerpen dagelijks gaan voeren.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten