Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wouter van der Goes: “Ik vond de periode dat ik programma directeur was niet de allerleukste”

NPO Radio 2 deejay Wouter van der Goes vond zijn vorige ‘job’ als Programma Directeur bij Qmusic “heel ingewikkeld”, dat zegt hij in een nieuwe aflevering van de podcast ‘De Broadcast’ waarin hij te gast is. In de podcast praten Patrick van Denderen en Peter Oostrom uitgebreid met Wouter over zijn rijke radio en tv loopbaan.

Foto: Nathan Reinds/Kro-Ncrv

Radio 538 en Veronica FM
Wouter begon zijn Radio carrière bij Radio 538 en stapte daarna over naar Veronica FM. Hij zegt daarover in de podcast: “Eigenlijk kwam je niet veel verder bij 538. Ik had ook wel mot gekregen met Erik (de Zwart red.). Ik kwam Robert Jensen tegen en die zei ‘ik heb eigenlijk wel interesse in jou’. Veronica was in zekere zin wel een soort droom”, aldus van der Goes. Hij vertelt ook dat zijn contract toen niet veel meer was dan een briefje. Ook is Wouter, naar eigen zeggen, ooit geruild voor een zenderkristal, zo vertelt hij in De Braodcast.

Eerste bewoner ‘3FM’s Glazen Huis’
Verder was Wouter, samen met Giel Beelen en Claudia de Breij, bewoner van het eerste Glazen Huis in 2004 wat 3FM toen organiseerde in Utrecht. “Ik kwam thuis ‘s avonds en toen keek ik naar het 8 uur journaal en daar zaten we in… toen heb ik een half uur voor me uit zitten staren van wat is hier gebeurd”, aldus de deejay van NPO Radio 2.

Qmusic
Na 3FM stapte Wouter over naar Qmusic waar hij, naast deejay, ook Programma Directeur werd. Laatst genoemde was minder ‘zijn ding’. Hij zegt daarover: “Ik vond dat heel ingewikkeld, ik heb ook al die tijd gedacht heb ik hier wel goed aan gedaan. Maar ja ik kon niet meer terug. Ik heb een fantastische tijd bij Q gehad, maar ik vond de periode dat ik daar programma directeur was niet de allerleukste”. Bij Qmusic heeft Wouter overigens wel ooit Mattie Valk aangenomen. “Ik wil niet lullig doen maar de ontdekker van Mattie Valk zit hier tegenover jullie. Mattie heb ik aangenomen als vormgever (bij Q red.) en Mattie was fantastisch.”

Foto: Ben Houdijk

NPO Radio 2
Tegenwoordig maakt Wouter van der Goes programma’s op NPO Radio 2, samen met Q Music. “Ons doel is nooit om de grootste zender van Nederland te worden maar wel om de beste radio te maken en als het gevolg dan is dat je de grootste zender wordt dan is dat maar zo”, aldus Wouter. Het hele gesprek is hieronder te beluisteren. [RadioWereld.NL]