Frankrijk: Arcom geeft groen licht voor terugkeer Europe 2

De Franse mediaregulator Arcom heeft officieel groen licht gegeven om Virgin Radio te vervangen door Europe 2. Daarmee wordt na 15 jaar een `oud radiomerk nieuw leven ingeblazen. Het is de bedoeling dat de naamswijziging op 1 januari 2023 een feit is.

In juni werd bekend dat eigenaar Lagardère wil stoppen met het merk Virgin Radio om Europe 2 terug te brengen. Naast de naamswijziging gaat ook de koers om, komt de focus weer op pop-rock te liggen en gaat de zender terug naar de basis waarmee het in 1986 begon: “de band tussen artiesten en publiek koesteren door een muzikale aanbod voor volwassenen en jongvolwassenen en door massaal te investeren in muzikale evenementen en de promotie van livemuziek”.

In tegenstelling tot Nederland mogen radiostations in Frankrijk niet zomaar hun naam wijzigen. En ook voor het gebruik van RDS zijn strenge regels van Argcom en moet voor elke wijziging goedkeuring gegeven worden.

Eind vorige maand heeft Arcom officieel toestemming gegeven om de naam te wijzigen in Europe 2. Ook is vastgelegd dat de naam op RDS ‘Europe 2’ wordt.

Op 1 januari 2008 werd Europe 2 Lagardère ingeruild voor Virgin Radio. Doel was om een groter publiek aan te trekken. Maar dat leek een uiterst moeizaam proces. Ook het verbreden van het muziekformat met onder meer r&b en electro bood geen soelaas. [RadioWereld.NL]