Frankrijk: Virgin Radio wordt weer Europe 2

Een oud radiomerk wordt nieuw leven ingeblazen in Frankrijk. Precies 15 jaar nadat Europe 2 vervangen werd door Virgin Radio, wordt dit op 1 januari 2023 weer ongedaan gemaakt. Dan keert Europe 2 terug op de frequenties waar nu Virgin Radio te ontvangen is.

Foto: video still Youtube

Op 1 januari 2008 werd de pop-rockzender Europe 2 door eigenaar Lagardère ingeruild voor het internationale radiomerk. Doel was om een groter publiek aan te trekken. Maar dat leek een uiterst moeizaam proces. Ook het verbreden van het muziekformat met onder meer r&b en electro bood geen soelaas.

Daarom kondigde Arnaud Lagardère en Constance Benqué, hoofd van de radiotak, deze week de terugkeer van Europe 2 aan. Daarmee gaat het station terug naar de basis waarmee het in 1986 begon: “de band tussen artiesten en publiek koesteren door een muzikale aanbod voor volwassenen en jongvolwassenen en door massaal te investeren in muzikale evenementen en de promotie van livemuziek”.

De naamswijziging moet nog wel officieel goedgekeurd worden door onder meer mediaregulator Argcom, de opvolger van de CSA.

Ochtend al op de schop
Wat het effect van de koerswijziging op het muziekformat zal zijn is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat de ochtendshow al komend najaar op de schop gaat. Komiek en presentator Emmanuel Payet, beter bekend als Manu Payet, keert na de zomer na twee jaar niet meer terug als presentator van Virgin Tonic.

In plaats hiervan heeft het radiostation Guillaume Genton aangetrokken voor het ochtendblok. Genton is vooral bekend van zijn medewerking aan het tv-programma van Cyril Hanouna op C8. In de ochtend krijgt Genton ondersteuning van huidig Miss Frankrijk Diane Leyre en komiek Fabien Delettres. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.