Radio Veronica viert verjaardag Paul McCartney met Top 80

Paul McCartney wordt zaterdag (18 juni) 80 jaar. Radio Veronica staat daarom die dag uitgebreid stil bij zijn verjaardag met de Paul McCartney Top 80: zes uur lang de beste muziek van Macca, samengesteld door Veronica zelf.

Het is 66 jaar geleden dat McCartney’s vader Paul een trompet cadeau deed voor zijn veertiende verjaardag. De jonge Paul besefte al snel dat hij niet zou kunnen zingen tijdens het bespelen van het instrument en vroeg aan zijn vader of hij ‘m mocht inruilen voor een gitaar: de rest is geschiedenis.

Paul McCartney Top 80
Inmiddels is ‘Sir’ Paul verschillende bands, tientallen albums en ontelbaar veel hits verder. Van The Beatles tot Wings tot solowerk: Met McCartney’s liedjes is met groot gemak een Top 80 vullen. En dat doet Radio Veronica dan ook.

Van 12 tot 18 uur komen de beste tachtig platen uit zijn complete muzikale carrière voorbij in de Paul McCartney Top 80. Van ‘Yesterday’ tot ‘Silly Love Songs’ en van ‘Hi, Hi, Hi’ tot ‘Let It Be’. Meer dan de helft van de Top 80 bestaat uit hits van The Beatles. Geen wonder dat dan ook de complete top 4 bestaat uit Beatles-werk met ‘Hey Jude’ op de bovenste trede.

Daarna blijft Veronica in McCartney-sferen met de afterparty, om van 21 uur tot middernacht met Arjan Snijders de diepte in te duiken tijdens Macca Aller Tijden.

De Top 10 van de Paul McCartney Top 80
1. Hey Jude – Beatles
2. Eleanor Rigby – Beatles
3. Penny Lane – Beatles
4. Long Tall Sally – Beatles
5. Live and Let Die – Wings
6. Blackbird – Beatles
7. Band On The Run – Wings
8. Let It Be – Beatles
9. Golden Slumbers / Carry That Weight / The End – Beatles
10. Get Back – Beatles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.