Search
Close this search box.

Frankrijk: Lokaal publiek radionetwerk France Bleu wordt Ici

Het lokale publieke radionetwerk France Bleu krijgt komend najaar een nieuwe naam. Vanaf september gaan de 45 stations verder onder de naam Ici, oftewel: hier. Het nieuws werd afgelopen week bekendgemaakt bij de opening van de nieuwe studio’s van France Bleu Berry.

Sinds 2022 hebben France Bleu en de tv-zender France 3 al een gezamenlijke website en App met de naam Ici. Ook de regionale actualiteitenprogramma’s op France 3 hebben al de naam Ici.

Met de naamswijziging komt er na 24 jaar een einde aan de naam France Bleu voor tientallen lokale stations. Het huidige France Bleu netwerk ontstond namelijk in september 2000 door de fusie van de lokale stations van Radio France met het seniorenstation Radio Bleue, dat sinds 1980 bestond.

De ruim 40 France Bleu stations zenden overdag grotendeels eigen programma’s uit. ’s Avonds, ’s nachts en in het weekend worden veelal het landelijke raamprogramma uit Parijs overgenomen.

Het na ruim 20 jaar wijzigen van een bekende naam is riskant erkent ook Céline Pigalle, hoofd van het France Bleu-netwerk. “We gaan dan ook een grote reclamecampagne lanceren om dit bekend te maken. Het zal ook uitgebreid op zone radiozenders gecommuniceerd worden. En dan zullen we er beetje bij beetje voor zorgen dat iedereen die naar France Bleu luistert zich het merk Ici toe-eigent.” [RadioWereld.NL]