Mia Nicolai en Dion Cooper voor Nederland naar Songfestival

Mia Nicolai en Dion Cooper vertegenwoordigen Nederland tijdens de 67ste editie van het Eurovisie Songfestival. Oud-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield zijn verantwoordelijk voor het nummer waarmee ze volgend jaar naar Liverpool gaan. Met z’n vieren schreven ze een song die grote indruk maakte bij AvroTros.

Foto: Jasper Suyk

De voltallige selectiecommissie van AvroTros heeft het muzieknummer unaniem aangewezen als de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2023 in Liverpool.

Eric van Stade, algemeen directeur van AvroTros: “We kregen dit jaar veel songs binnen, vooral ook van jong talent – wat een mooie ontwikkeling is. Dat geldt ook voor Mia Nicolai en Dion Cooper; twee eigenzinnige jonge talenten die zelf ook songs schrijven en een verhaal te vertellen hebben. De selectiecommissie was, unaniem, zeer te spreken over hun song waarin hun stemmen prachtig samenkomen. Ondanks dat we over het nummer nog weinig gaan zeggen, kunnen we stellen dat het een onderscheidende, uitgesproken en betekenisvolle song is die in het Songfestival-deelnemersveld in positieve zin zeker gaat opvallen.

Mia (26) en Dion (28) waren tot 2 jaar geleden onbekenden van elkaar totdat ze door Duncan en Jordan aan elkaar werden gekoppeld. Er is meteen een muzikale klik, hun stemmen passen volgens Duncan mooi bij elkaar net als de boodschap die ze willen uitdragen. “In hun muziek is ruimte voor kwetsbaarheid en emotie. Ze willen allebei mensen raken en muziek is een mooie taal om deze emoties uit te spreken en te delen.”

Songfestival Liverpool
Dit jaar wordt het Eurovisie Songfestival in Liverpool gehouden. Gezien het Songfestival niet in het winnende land Oekraïne gehouden kan worden, is er in samenspraak met Oekraïne en de EBU gekozen voor het Verenigd Koninkrijk. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats: op zaterdag 13 mei de finale. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten