Ochtendshow Koffietijd na bijna 30 jaar van de buis

Ruim 12 jaar na de doorstart in 2010 stopt het televisieprogramma ‘Koffietijd’ na mei 2023 vanwege lage kijkcijfers. nog 148 afleveringen te gaan. Dat maakt RTL bekend, samen met initiatiefnemers Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Het bekende tv-programma werd uitgezonden van 1994 tot 2001 en van 2010 tot heden.

Foto: Still YouTube

Al meer dan 12,5 jaar is ‘Koffietijd’ een informatieve, vrolijke, vaste waarde voor de kijker waar werkelijk alles kan worden besproken. Een bevlogen team van presentatoren en mensen achter de schermen maakt dagelijks met veel passie en plezier dit programma. Het mooie werk van de goede doelen die de Postcode Loterij en de VriendenLoterij steunen, krijgt daardoor ook iedere ochtend bij RTL 4 een geweldig podium.”, zo melden de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij.

“Met het aflopen van het contract volgend jaar is dit het moment om een keuze over de voortgang te maken. Het programma bereikt helaas niet meer voldoende kijkers. Wij kijken samen met RTL en Talpa Entertainment Producties met plezier en trots naar deze samenwerking en gaan ook de komende maanden de kijkers op een gezellige manier de dag laten beginnen met Quinty, Loretta, Pernille, Patrick en Vivian.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: “Koffietijd’ behoort al heel lang tot het vaste ochtendritueel van een trouwe schare fans. Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen.

We vinden het dan ook jammer dat we na mei afscheid gaan nemen van deze iconische titel, maar we begrijpen de keuze van de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Zonder hun bijdrage is het voor ons helaas niet haalbaar om het programma voort te zetten. We zijn hen dankbaar voor al die jaren waarin zij ‘Koffietijd’ mogelijk hebben gemaakt. [RadioWereld.NL]

Bekijk hier een oude leader van Koffietijd.

Bekijk hier een oude aflevering van Koffietijd.

André van Duin te gast in Koffietijd.

Gerelateerde berichten