Qmusic ook september meest beluisterd online, Grand Prix Radio terug in top 10

Qmusic was ook in september meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de Streaming Audio cijfers van het NLO. De stream van Qmusic werd gemiddeld ruim 1,88 miljoen keer per week gestart. Dat zijn er 395.000 meer dan in augustus, toen er bij de meeste stations een dip te zien was vanwege de vakantieperiode. En ook de Formule 1 is terug van vakantie, waardoor Grand Prix Radio omhoog schiet.

NPO Radio 1 blijft tweede, gevolgd door NPO Radio 2 en Radio 538. Ook deze stations hadden in september flink meer streamstarts dan in augustus. Wat wel opvallend is, is dat 538 op internet een langere luistertijd heft dan Qmusic. Bij de reguliere luistercijfers is dit juist andersom.

Radio 10 60s & 70s Hits blijft op plek 15 het meest gestreamde themakanaal op internet.

Omroep Brabant is op plek 28 de best beluisterde regionale publieke zender op internet en neemt daarmee de kop over bij de regionale publieke stations van Radio Gelderland, die op 29 te vinden is.

Grand Prix Radio
Dat ook de Formule 1-karavaan weer terug is van vakantie blijkt duidelijk uit de Grand Prix Radio. Waar de zender in augustus nog van de achtste naar de 22ste plek kelderde, springt het station nu weer omhoog naar de achtste plaats met ruim 443.000 streamstarts per week.

Tekst gaat verder onder de tabel

Gemiddeld aantal actieve streams
Ook als gekeken wordt naar het gemiddeld aantal actieve streams, dan staat Qmusic bovenaan met gemiddeld 20.273 actieve streams tussen 29 augustus en 2 oktober, gevolgd door Radio 2 en Radio 538.

In totaal werden de 120 gemeten radiostations gemiddeld 16,17 miljoen keer per week gestart, ruim 2 miljoen keer meer dan in augustus, en waren er gemiddeld 169.804 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 106 minuten.

Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend. [RadioWereld.NL]