Zoeken
Sluit dit zoekvak.

WCBS Newsradio 880 scoort laagste luistercijfers in 50 jaar

De nieuwszender WCBS 880 in New York City kijkt terug op een slechte meimaand. Het radiostation noteerde het laagste marktaandeel in haar geschiedenis. Lite FM blijft ruimschoots aan kop, terwijl K-Earth 101 op één blijft in Los Angeles. Dit blijkt uit de luistercijfers van Nielsen Audio.

Foto: video still

WCBS Newsradio 880 is één van de twee commerciële nieuwszenders in New York City. Maar het gaat de laatste tijd niet zo goed meer met de zender als het om luistercijfers gaat. In mei zag WCBS 880 het marktaandeel met 0,3%-punt dalen naar 1,5%, wat een historisch dieptepunt voor de zender is.

WCBS 880 lijkt vooral last te hebben van concurrent 1010 WINS, al is concurrent een groot woord. Beide stations zijn namelijk eigendom van Audacy, zitten in hetzelfde pand en delen zelfs de nieuwsredactie. Maar WINS heeft de luxe sinds oktober 2020 te beschikken over een FM-frequentie (92.3) in de stad. En dat is goed te zien in de luistercijfers, want WINS staat met 4,3% marktaandeel zelfs op de vijfde plaats.

De koppositie is nog altijd in handen van 106.7 Lite FM (WLTW). De popzender zag het marktaandeel gelijk blijven op 8,9%. Het weekbereik steeg naar 3,7 miljoen luisteraars.

Q104.3 (WAXQ) volgt opnieuw op ruime afstand op plek twee. Ook de classic rockzender zag het marktaandeel gelijk blijven op 6,3%. De hitzender Z100 (WHTZ) blijft derde, maar zag het marktaandeel wel met 0,3%-punt stijgen naar 5,6%. Daarmee bezet iHeart Media opnieuw de complete top drie.

De classic hitszender (W)CBS FM 101.1 klimt weer wat uit het dal en scoort met 5,2% marktaandeel de beste cijfers sinds januari.

Bij de doelgroepen gaat Z100 aan kop bij 25-54 jaar, terwijl Lite het populairst is bij 18-34 en 18-49 jaar.

Los Angeles
In Los Angeles staat K-Earth 101 (KRTH) nog altijd bovenaan. De classic hitszender zag het marktaandeel gelijk blijven op 5,7%. Daarachter volgt de popzender KOST 103.5, die het marktaandeel met 0,3%-punt zag dalen naar 5,2%. Wel heeft KOST met ruim 2,15 miljoen luisteraars het hoogste weekbereik.

104.3 My FM (KBIG) staat nu op plek drie met 4,7% (+0,4%-punt), op de voet gevolgd door 102.7 KIIS FM met 4,6%. Voor KIIS is het de tweede maand op een rij dat het station in de top vijf staat. De afgelopen jaren had de hitzender het zwaar, maar lijkt nu weer een flinke opleving te hebben. Dit is een beeld wat bij meerdere CHR/Top 40-stations te zien is, waaronder ook bij Z100 in New York City.

De top vijf wordt gecompleteerd door De Spaanstalige softpopzender 107.5 K-Love (KLVE) met 4,4%. De talkzender KFI AM640 zag het marktaandeel flink dalen en zakt hierdoor van de derde naar de zevende plaats.

Kijkend naar de doelgroepen, dan leidt KIIS bij zowel 18-34, 18-49 en 25-54 jaar.

Orlando
Elke maand blikt RadioWereld.NL ook op een andere radiomarkt in de VS. Dit keer is dit Orlando in de staat Florida. In de stadsregio wonen ruim 2,11 miljoen inwoners, wat Orlando radiomarkt 30 maakt. 35% Van de inwoners is Spaanstalig.

Populairste radiozender in Orlando is 105.9 Sunny FM (WOCL). De classic hits zender noteerde in mei 10,8% marktaandeel. Urban popzender Star 94.5 (WCFB) volgt op plaats twee met 0,1%, een nieuw record voor het station. Popzender Magic 107.7 (WMGF) volgt op ruime afstand met 9,0%.

De eerste Spaanstalige zender staat op plek vier: Rumba 100.3 (WRUM) met 6,6%. Het is één van de drie Spaanstalige stations in Orlando, maar wel veruit de populairste. De andere twee staan namelijk buiten de top 10.

De hitzender XL 106.7 (WXXL) rondt de top vijf af met 5,7%. [RadioWereld.NL]