Frans Bauer bovenaan in TV Oranje Top 1000

Muziekzender TV Oranje heeft de ‘Top 1000‘ bekendgemaakt. De eerste plaats in de eindejaarslijst is deze keer voor Frans Bauer met ‘Koning van het feest’. De volkszanger uit Fijnaart scoorde in mei een hit met dit vrolijke liedje over een levensgenieter op leeftijd.

Foto: Still TV Oranje

Een lekker oer-Hollands nummer waarbij je even alle zorgen kan vergeten”, aldus Bauer. Opvallend is de bijbehorende videoclip, waarvoor hij zich in de grime liet transformeren in een energieke 80-jarige man die helemaal uit zijn bol gaat.

De clip kreeg dit jaar de meeste unieke stemmen in de Verzoekparade en eindigt daarmee bovenaan in de TV Oranje Top 1000. Ook in 2013 eindigde Frans Bauer op de eerste plek, toen met het nummer ‘Doe nou niet’.

Top 5
De tweede plaats is dit jaar voor Manon Stokman met ‘Maldito hipócrita’. De top 5 wordt dit jaar verder gevormd door ‘Als ze toch wisten’ van Britt Harks op 3 en ‘Noodgeval’ van Goldband en ‘De Gevoelens’ van Riezz, staan op 4 en 5.

Meeste noteringen
Marco de Hollander heeft opnieuw de meeste noteringen. De volkszanger uit Ter Aar staat met 62 nummers in de lijst. Hij wordt gevolgd door Henk Damen met 38 noteringen. Andere artiesten die we veel tegenkomen in de lijst zijn Jannes (24 noteringen), Corry Konings (20 noteringen), Henk Bernard (17 noteringen) en Grad Damen (17 noteringen). De nummer één van dit jaar, Frans Bauer, heeft in totaal 20 noteringen.

De Top 1000 wordt volgens TV Oranje samengesteld op basis van de meest aangevraagde clips van het afgelopen jaar, waarbij uitsluitend de unieke stemmen worden geteld.

Marathonuitzending Top 1000
De TV Oranje Top 1000 van 2022 is non-stop bij TV Oranje te zien van donderdag 29 december 08.00 uur tot zaterdag 31 december 19.00 uur. De gehele Top 1000 wordt herhaald van zondag 1 januari 19.00 uur tot woensdag 4 januari 06.00 uur. TV Oranje is nog tot dinsdag 10 januari tijdelijk beschikbaar voor alle klanten van VodafoneZiggo, op kanaal 609. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten