De Ongelooflijke Radio vervangt Onze man in Deventer op NPO Radio 1

David Boogerd presenteert vanaf zondag 1 januari 2023 om 00 uur op NPO Radio 1 ‘De Ongelooflijke Radio’. Het programma over de relevantie van het geloof in een steeds ongeloviger Nederland is bij NPO Radio 1 begonnen als podcast en krijgt nu ook een vaste plek op de zender.

Foto: Still EO

Zoals eerder aangekondigd komt het programma op de plek waar eerder Özcan ‘Eus’ Akyol het programma ‘Onze man in Deventer’ presenteerde. Eus stopt met het programma omdat het volgens hem niet meer te combineren is met zijn tv-werk.

Samen met vaste gast Stefan Paas ontvangt presentator David Boogerd wekelijks een spraakmakende gast om over die relevantie in gesprek te gaan. ‘De Ongelooflijke Radio’ wordt ook een keer per maand live uitgezonden vanuit een café om de luisteraars nog meer te betrekken bij het programma.

‘De Ongelooflijke Podcast’ behoort volgens de EO tot de best beluisterde podcasts van NPO Radio 1. David Boogerd: “Dat we vanaf januari ook als ‘De Ongelooflijke Radio’ via NPO Radio 1 te horen zijn vind ik een mooie, maar ook spannende ontwikkeling. Nu al krijgen ik en ook de gasten van de podcast wekelijks tientallen reacties van gelovige en niet-gelovige luisteraars. De interactie met hen is groot, het uitzenden via NPO Radio 1 is een prachtige gelegenheid om zo nog meer mensen te bereiken met de gesprekken over de belangrijkste thema’s van deze tijd, die in ‘De Ongelooflijke Podcast’ gevoerd worden. Met de live-uitzendingen kunnen we de betrokkenheid van de luisteraars nog meer vergroten.

Meer dan 100
Tot nu toe zijn er al meer dan 100 afleveringen van De Ongelooflijke Podcast te beluisteren. Met gasten als Rutger Bregman, Herman Finkers, Typhoon en Beatrice de Graaf bespreken David Boogerd en Stefan Paas wekelijks de relevantie van geloof in een steeds ongeloviger Nederland. Gespreksonderwerpen lopen uiteen van terreur tot muziek en van literatuur tot het bewijzen van het bestaan van God. [RadioWereld.NL]