Dance Radio Den Haag stopt met uitzenden na klachten lokale omroep

Het illegale radiostation Dance Radio Den Haag heeft zelf de stekker uit de uitzendingen via de ether getrokken. Het station zond uit op 104.9 FM en was te ontvangen in grote delen van Zuid-Holland, Utrecht, Zeeland en Noord-Holland.

De frequentie was volgens Dance Radio Den Haag vrij, behalve in de regio Amsterdam, want daar maakt JammFM gebruik van dezelfde frequentie. Dit is de lokale omroep van Ouderkerk aan de Amstel.

Dance Radio heeft geprobeerd met richtantennes het signaal zoveel mogelijk “weg te houden” uit Amsterdam. Op sociaal media meldt de etherpiraat vandaag: “Na diverse klachten is in overleg met de directie van JammFM besloten de uitzendingen van Dance Radio Den Haag per direct te staken. On-line gaan we natuurlijk gewoon verder.” [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten