Vlaanderen: ‘SBS neemt aandeel in Radiozender Nostalgie’

SBS Belgium, onderdeel van telecombedrijf Telenet en eigenaar van tv-zenders Play 4, 5, 6 en 7, neemt een aandeel in de Vlaamse radiozender Nostalgie. Dit meldt ‘De Tijd’. De overeenkomst wordt waarschijnlijk begin volgend jaar bezegeld.

Momenteel is Nostalgie in Vlaanderen voor 75% eigendom van Mediahuis en voor 25% van de Franse radiogroep NRJ. Het is de bedoeling dat SBS een deel van de aandelen van Mediahuis in Nostalgie overneemt. Het zou gaan om een minderheidsbelang, waardoor Mediahuis zeggenschap houdt.

Voor SBS is radio niet geheel nieuw en hetzelfde geldt voor een samenwerking met Mediahuis op het gebied van radio. Sinds 2018 zijn beide partijen middels SBS Media al eigenaar van NRJ Vlaanderen, dat via een pakket aan FM-frequenties in de grote steden te ontvangen is.

Nostalgie heeft de beschikking over een FM-netwerk dat heel Vlaanderen dekt. Begin dit jaar werd bekend dat Nostalgie ook de komende jaren op deze FM-frequenties mag uitzenden. Grote afwezige bij de verdeelprocedure was toen opvallend genoeg SBS, dat al jaren niet onder stoelen of banken stak aspiraties te hebben op het gebied van landelijke radio. Volgens De Tijd waren er toen al verkennende gesprekken tussen SBS en Mediahuis.

De overname in Vlaanderen heeft overigens geen invloed op Nostalgie in Nederland, dat sinds enige maanden op DAB+ en internet uitzendt. Nostalgie Nederland is, net als Sublime, volledig eigendom van Audiohuis, dat via NRC Media weer onderdeel is van Mediahuis. Wel wordt het programma van Nostalgie Nederland geproduceerd bij Nostalgie Vlaanderen in Antwerpen. [RadioWereld.NL]