Mattie, Kai, Domien en Bram opgesloten in escape room op Qmusic

Het is begonnen: Mattie Valk, Domien Verschuuren, Kai Merckx en Bram Krikke zijn opgesloten in de grootste Q-escape room tot nu toe. De vierde editie van de radiomarathon speelt zich deze keer af in het hoofdkwartier van de Kerstman. De vier deejays moeten zo snel mogelijk zien te ontsnappen. Dit doen ze door het kraken van de muzikale code, waarbij de hulp van luisteraars onmisbaar is.

Foto: Qmusic

Een dag, een week of misschien wel tot na kerst. Vorig jaar wisten de deejays zich pas na bijna 6 dagen te bevrijden. De enige manier om te ontsnappen is het raden van de juiste titel en artiest, de oplossing van de muzikale code.

In de Q-escape room bevinden zich allerlei puzzels die de deejays dichter bij de oplossing brengen. Elke dag tussen 06:00 uur en 20:00 uur wordt er live radio gemaakt vanuit de Q-escape room. Mattie, Domien, Kai en Bram verblijven continu in de escape room, ze eten en slapen er dus ook. Luisteraars kunnen ook dit jaar weer live mee kijken in de studio.

Deze vierde editie van de Q-escape room is groter dan ooit. Na een platenzaak en een heus museum, wanen de deejays zich deze editie in het hoofdkwartier van de Kerstman op de Noordpool. Vol cadeaus, tekeningen, candy canes, inpakpapier, stapels verlanglijstjes, een haardvuur en machines die je in een fabriek aantreft. Er is zelfs een lift, een aparte postkamer en ook dit jaar keert de pressure room terug. [RadioWereld.NL]