Radiostations geven Ed Sheeran de meeste airplay

De airplaycijfers zijn bekend. Vorig jaar stond Ed Sheeran nog op de tweede plaats onder David Guetta, maar dit jaar is hij de nieuwe Airplaykoning van Nederland. Alle plays van al zijn releases op nationale radio in Nederland bij elkaar opgeteld komt op een totaal van 17.699.

Foto: Pixabay

Dat heeft SoundAware bekendgemaakt. Zij onderzochten welke artiesten en tracks in 2022 het meest op de Nederlandse radio te horen waren. In de Airplay Top 5.000, samengesteld door SoundAware over 2022, komen 24 releases van Ed Sheeran voor.

Opvallend is dat 9 tracks hiervan samenwerkingen zijn met andere grote namen uit de muziekwereld. De samenwerking met Camila Cabello getiteld ‘Bam Bam’ is met plaats 7 in het Airplay jaaroverzicht zijn hoogst genoteerde ‘collab’.

Top 10 meest gedraaide artiesten in 2022
In de top 10 lijst van meest gedraaide artiesten in 2022 vinden we drie maal artiesten van Nederlandse bodem terug, te weten Suzan & Freek op 7, Rondé op 8 en Bløf op 10. In zijn geheel ziet de lijst er als volgt uit:

1 – Ed Sheeran
2 – David Guetta
3 – Coldplay
4 – The Weeknd
5 – Dua Lipa
6 – George Ezra
7 – Suzan & Freek
8 – Rondé
9 – Ava Max
10 – Bløf

De meest gedraaide Belgische artiest op Nederlandse Nationale Radio was het afgelopen jaar Lost Frequencies. De meest gedraaide Nederlandse artiest op Vlaamse Radio was Tiësto.

Grootste Airplayhit 2022
Dan de liedjes zelf. Ed Sheeran had weliswaar een grote hit met ‘Overpass Graffiti’ met in totaal 4.318 plays op de nationale Nederlandse radio, maar dit nummer was niet de grootste airplay hit van het afgelopen jaar. De winnaar maakte in de laatste weken van het jaar een eindsprint. Daarom gaat de eer van Grootste Airplayhit 2022 naar ‘In The Dark’ van Purple Disco Machine & Sophie and the Giants met 4.322 plays.

Dit is de Airplay top 20 van de nationale Nederlandse radiozenders:

 

 

 

Regionale zenders
Bij de regionale zenders zien we ‘Multicolor’ van Son Mieux, de plaat die in augustus en september ook al hoog scoorde, boven Harry Styles in de lijst staan met 3.362 plays.

Vlaanderen
De grootste Airplay hit in Vlaanderen was ‘As It Was’ van Harry Styles. Die track kwam daar 3.119 voorbij. Ook de track van Purple Disco Machine & Sophie And The Giants gooide in Vlaanderen hoge ogen. ‘In The Dark’ staat daar op plaats 2. [RadioWereld.NL]