Vlaanderen: Ochtendjock Willy neemt half jaar ouderschapsverlof

Wim Oosterlinck, ochtenddeejay van de Vlaamse digitale alternatieve radiozender Willy, neemt een half jaar pauze. Vanaf het nieuwe jaar is daarom Tomas de Soete te horen tussen 7 en 10 uur te horen. Ook na zijn invalbeurt in de ochtend blijft De Soete te horen op Willy.

Wim Oosterlinck (l) en Tomas de Soete (r), Foto: Willy

Oosterlinck is sinds het najaar van 2020 in de ochtend op Willy te horen, maar stopt daar dus even mee. “Ik heb beslist om eens stevig op de pauzeknop te drukken. Ik heb aan mezelf mogen toegeven dat een dagelijks ochtendprogramma er ferm inhakt, in de eerste plaats in het gezinsleven. Vandaar de beslissing om ouderschapsverlof te nemen en even niet meer elke dag om 4 uur op te staan. Wat rusten, veel met de kinderen spelen en mij amuseren met mijn podcast ‘drie boeken’: dat ga ik in het komende half jaar doen.

Als opvolger heeft Willy Tomas de Soete aangetrokken. De Soete presenteerde tot juni 2012 de dagelijkse ochtendshow op Studio Brussel. Daarna maakte hij een uitstap naar televisie, om in 2019 weer terug te keren bij de radio, dit keer VRT Radio 1. In september 2020 keerde hij tijdelijk terug op Studio Brussel, omdat een groot deel van het deejayteam thuis zat vanwege coronabesmettingen.

In december vorig jaar nam de VRT wegens reorganisatie afscheid van De Soete. Nu heeft hij een nieuw zendadres gevonden. “Ik keer terug naar mijn grootste liefde: de radio. Ik kies voor een zender waar ik al een tijdje stiekem grote fan van ben. De guerrilla-achtige en rebelse sfeer waarin Willy erg leuke radio maakt doet mij enorm denken aan de beginjaren van mijn carrière. Het is een jonge zender waar verrassing in zit en je hoort dat hij wordt gedragen door mensen met een groot hart voor muziek.”

Bij zuiderburen lijkt ouderschapsverlof voor mannelijke deejays al geaccepteerd te zijn. Dit in tegenstellong tot Nederland. Eerder dit jaar bracht Radio 538-ochtenddeejay Wietze de Jager het onderwerp ouderschapsverlof al eens ter sprake, iets wat hem flinke kritiek in de media opleverde. [RadioWereld.NL]