Eindbedrag Missie 538 loopt verder op: ruim 4,7 miljoen euro

De eindstand van Missie 538 is nog verder opgelopen nadat de speciale actieweek in december afgesloten werd. Omdat diverse acties nog niet afgelopen waren is er nog bijna een half miljoen euro bijgekomen. In totaal is er door Radio 538 4.716.913 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum.

Foto: video still stream 538

In de week voor kerst kwam Radio 538 in actie voor het Maxima Centrum met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen om Clean Rooms te kunnen bouwen. Hierin worden afweercellen van kinderen geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Deze celtherapie, een vorm van immunotherapie, is een nieuwe behandeling voor kinderen met kanker.

Het ruimt kankercellen op en laat gezonde cellen met rust. Het Prinses Máxima Centrum heeft daarvoor een eigen faciliteit met vier clean rooms nodig. De nieuwe behandelmethode kan de overlevingskans van kinderen met kanker vergroten met minder schade op de lange termijn.

Eén clean room kost 1,2 miljoen euro. Dankzij de donaties tijdens Missie 538 kan het Máxima Centrum er nu tenminste drie bouwen. [RadioWereld.NL]