Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiodeejays gaan de uitdaging aan in De Nix Factor

Waar in de meeste talentenjachten gezocht wordt naar de beste zangtalenten gaan radiodeejays en topproducers in De Nix Factor juist de uitdaging aan om met de meest slechte zangers alsnog een hit te maken. Vanaf zaterdag (18 februari) is het programma vier weken lang te zien op SBS6.

Foto: video still

Wekelijks kiezen twee radiodeejays uit een batterij valse kraaien, die het desondanks leuk vinden om te zingen, de slechtste zanger en geven topproducers daarna de opdracht om er een hit mee te maken, waarvan de ramen niet gelijk springen.

In de eerste aflevering zijn het Radio 538-deejays Wietze de Jager en Klaas van der Eerden die de keuze maken voor Muziekproducers Sunnery James en Ryan Marciano. In de volgende afleveringen zetten onder meer Rob van Someren en Sven van Veen (beiden Radio 10), Barry Paf en Koen Hansen (beiden 100% NL) en Sander Lantinga (Radio Veronica) onder andere Bram Koning, Eric van Tijn en Marf aan het werk.

Geheel nieuw is De Nix Factor overigens niet. In 2005 was het al eens te zien op de toenmalige tv-zender Talpa. Een kijkcijferkanon was het toen echter niet.

De Nix Factor is zaterdag om 20.30 uur te zien op SBS6. De presentatie is in handen van Donnie. [RadioWereld.NL]