Zoek
Sluit dit zoekvak.

Genomineerden Lokale Media Awards 2023 bekend

Een vakjury onder leiding van journalist en presentatrice Roos Moggré heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de Lokale Media Awards 2023. Op vrijdag 9 juni worden de winnaars van de juryprijzen door de NLPO beloond met een award.

Foto: RadioWereld

De uitreiking van de awards, georganiseerd door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) vindt weer plaats in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. In tegenstelling tot wat de NLPO suggereert, wordt het evenement niet live uitgezonden.

Lokale omroepen konden tot 4 april hun beste journalistieke producties inzenden voor de categorieën: audio, video, nieuws, innovatie en presentatietalent. De jury beoordeelde deze inzendingen aan de hand van drie criteria: professionalisering / vernieuwing, lokale journalistiek / lokale democratie en lokale verbondenheid / impact. Naast de awards in de verschillende categorieën, is er die avond ook de bekendmaking van de Omroep van het Jaar.

Bij de inzendingen van dit jaar viel het de jury op dat omroepen ambitieus inzetten op groei. “Ze proberen allemaal het meeste uit de beschikbare middelen te halen, en zetten grote stappen. De sector is springlevend, timmert aan haar fundament – technisch en journalistiek – en slaat waar mogelijk nieuwsgierig nieuwe wegen in,” aldus juryvoorzitter Roos Moggré. [RadioWereld.NL]

Genomineerden categorie ‘Video’
‘Bedankt voor de bloemen’, RTV Lansingerland
‘Expeditie010’, Open Rotterdam
‘From Venlo to Venlo’, Omroep Venlo

Genomineerden categorie ‘Innovatie’
‘Algoritme in Rotterdam’, Open Rotterdam
‘De Slimmerik’, ZFM Zoetermeer
‘KortZaans’, De Orkaan

Genomineerden categorie ‘Nieuws’
‘Steeds jonger en steeds gewelddadiger; hoe de Amsterdamse jeugdcriminaliteit verhardt’, Publieke Omroep Amsterdam
‘Taalvragers’, Omroep Venlo
‘Vrije Val’, Omroep Horst aan de Maas

Genomineerden categorie ‘presentatietalent’
Bob Brinkman, Den Haag FM
Fleur Middel, Omroep Organisatie Groningen (OOG)
Jelle Gardien, WOS
Lauren Verbrugh, OPEN Rotterdam
Róman Luijks, Streekomroep West-Friesland (WEEFF)
Rosalyn van der Dussen, Den Haag FM
Tara Boxman, Schie