Zoek
Sluit dit zoekvak.

Michael Jackson meest genoteerde artiest in de Q-top 500 van de 80s

Bij Qmusic is de hele week veel muziek uit de jaren 80 te horen. Van 1 tot en met 5 mei zendt de radiozender namelijk de Q-top 500 van de 80s uit. De artiesten die het meest gedraaid worden zijn Michael Jackson, Madonna en George Michael.

Deze artiesten hadden de meeste noteringen in de hitlijst:
Michael Jackson – 15 keer (14 keer solo en 1 keer met The Jackson 5)
Madonna – 12 keer
George Michael – 12 keer (6 keer solo en 6 keer met Wham!)
Phil Collins – 11 keer (8 keer solo, 3 keer met Genesis)
Queen – 9 keer (en Freddie Mercury nog één keer solo)
André Hazes – 9 keer

Eerdere edities
Sinds 2021 zendt Qmusic jaarlijks de Q-top 500 van de 80s uit, met elke editie een andere nummer één. In de eerste editie eindigde a-ha bovenaan de lijst met ‘Take On Me’. Vorig jaar was dat ‘Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar)’ van Doe Maar. Dit jaar is er een nieuwe nummer één. Deze wordt vrijdagmiddag bekendgemaakt tijdens de ontknoping van de hitlijst.

De top 10 blijft namelijk geheim tot het einde, de rest is te zien op Qmusic.nl. De hitlijst is maandag tot en met donderdag van 6.00 tot 18.00 uur te horen en op vrijdag van 6.00 tot 14.00 uur, waarna de Top 40 begint. [RadioWereld.NL]