Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Radiozender Heart gaf opnieuw 1 miljoen pond weg (filmpjes)

Het popnetwerk Heart in het Verenigd Koninkrijk heeft afgelopen vrijdag een luisteraars blij gemaakt met 1 miljoen pond (omgerekend bijna 1,14 miljoen euro). Magaret was de gelukkige winnaar van de winactie ‘Make me a Millionaire’ die sinds 1 februari liep.

Om deel te kunnen nemen aan de actie moesten luisteraars binnen 10 minuten na het draaien van de artiest van de dag op Heart een sms naar de radiozender sturen, vergelijkbaar met Superstar Cash op Sky Radio in Nederland. Dit spel werd elke werkdag tussen 8 en 16 uur gespeeld, als op elk Heart station het raamprogramma uit Londen te horen is.

Uit alle sms-ers werd telkens één persoon geselecteerd en opgebeld door de zender. Deze kandidaat kreeg vervolgens de keuze om het bedrag dat deze artiest van de dag waard was (variërend van 1.000 tot 25.000 pond) of in de poule te komen voor de 1 miljoen.

Afgelopen donderdag werden tijdens de ochtendshow met Jamie Theakston en Amanda Holden negen finalisten geselecteerd middels een windmachine. De tiende finalist was de dagwinnaar van donderdag.

Vrijdagochtend was tijdens de ochtendshow de grote finale. Alle 10 de finalisten, waren naar Londen gekomen en mochten een sleutel kiezen, waarmee ze een kluis konden openen. Hierin stond een doos waarin de tekst stond “Ik ben geen miljonair” of “Heart maakt me een miljonair”.

Magaret uit Berkshire was de zevende kandidaat die een sleutel mocht kiezen. Ze had al op de tweede dag van de actie een bedrag van 2000 pond afgewezen voor een mogelijke kans op de finale. Afgelopen vrijdag werd ze bovendien 40. Dat feestje werd nog eens flink groter toen zij de doos bleek te hebben waarin stond dat Heart haar miljonair maakt.

Het was alweer het vierde jaar op een rij dat Heart de actie Make me a Millionaire organiseerde. De eerste keer was in 2020. Overigens heeft de actie zichzelf grotendeels of wellicht zelfs helemaal terugbetaald, want een sms sturen om mee te doen kostte 2 pond per keer. [RadioWereld.NL]