Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio Day op lichtschip de Jenni Baynton in Harlingen

Dit jaar vindt Radio Day op zaterdag 13 mei vanaf 10 uur plaats in het Brouwdok in Harlingen. Ook dit jaar wordt weer de Radio Day Award uitgereikt. En bekende radiomakers maken op deze dag radio vanaf lichtschip de Jenni Baynton.

Foto: Still Youtube

De eerste editie vond plaats in 1978 en was geheel gewijd aan de zeezenders die toen nog volop in de belangstelling stonden. Gedurende de jaren is het accent langzamerhand wat verschoven maar de interesse, of nostalgie, in de zeezenders blijft een belangrijk onderdeel van de Radio Day. Deze dag wordt bezocht door bezoekers uit geheel West-Europa.

In deze editie van de Radio Day is echter ook volop aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen op radiogebied. In een aantal lezingen worden verschillende facetten belicht. Zoals een lezing over de ontwikkelingen van AM naar DAB, en een symposium over de toekomst van de radio met onder andere Herbert Visser en Leo van der Goot.

Het blijft niet alleen bij praten over de radiowereld, er worden ook daadwerkelijk radioprogramma’s gemaakt. Aan boord van het lichtschip de Jenni Baynton, het rode radio lichtschip dat op een steenworp afstand van het Brouwdok ligt, maken bekende radiomakers zoals Rob Stenders, Mark van Amstel en Mark Jacobs, een speciaal Radio Day programma. De uitzendingen beginnen deze zaterdag om 8.00 uur en zijn hier te beluisteren.

Radio Day Award
Een vast onderdeel van de Radio Day is de uitreiking van de Radio Day Award. Dit jaar zijn Tineke de Nooij en Ad Roland genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Tineke en Ad zijn deze dag ook aanwezig. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten