Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radiopresentatoren in actie voor mensen in armoede

De publieke omroep Kro-Ncrv zet zich van 15 tot en met 28 mei in voor 800.000 Nederlanders die in armoede leven met de actie ‘Lief Gebaar’. In diverse radioprogramma’s bespreken de deejays van de omroep wat het betekent om in armoede te leven en komen ze met acties om iets te doen voor mensen in financiële nood.

Foto: Roland J. Reinders

“Iedereen in ons land moet gelijke kansen en mogelijkheden hebben”, aldus NPO Radio 2-deejay Emmely de Wilt over het initiatief.

“Wij willen daarom met Lief Gebaar onze luisteraars aan het denken zetten over wat zij zelf kunnen doen om mensen in armoede te helpen. Het is toch eigenlijk te gek dat het ene gezin vier keer per jaar op vakantie gaat, terwijl een paar straten verderop een ander gezin moet leven van een paar tientjes per week voor alle boodschappen. We maken niet alleen door alle aandacht in onze programma’s het onderwerp armoede twee weken lang bespreekbaar, maar samen met onze luisteraars gaan we echt wat doen, we komen in actie. Zo maken we met onze luisteraars de wereld van morgen liever.”

Emmely gaat op NPO Radio 2 in haar programma ‘Het oor wil ook wat’ menstruatieproducten inzamelen, een veelvoorkomend probleem onder vrouwen. Gijs Staverman gaat speelgoed inzamelen in ‘Gijs 2.4’ voor speelgoedbanken in ons land op NPO Radio 2.

Andrea van Pol en Hans Smit roepen luisteraars in het programma ‘De ochtend’ op NPO Klassiek op om kaartjes voor klassieke concerten weg te geven aan mensen die graag genieten van klassieke muziek, maar geen geld hebben voor de vaak prijzige tickets.  En in ‘De staat van Stasse’ op NPO Radio 2 zijn elke avond tussen 20 en 22 uur lieve gebaren van luisteraars te horen.

NPO 2
Naast de radioprogramma’s doet ook het dagelijkse Kro-Ncrv programma BinnensteBuiten (NPO 2) mee aan het initiatief Lief gebaar. [RadioWereld.NL]