Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 2 komt opnieuw met de Songfestival Top 50, Bart Arens in Liverpool

NPO Radio 2 komt met een derde editie van de Songfestival Top 50, de lijst met de grootste songfestivalklassiekers. Vanaf maandag (8 mei) kan er vijf dagen lang gestemd worden, waarna de lijst op zaterdag 14 mei te horen is. Bart Arens maakt komende week zijn programma live vanuit Liverpool.

Foto: NPO Radio 2

Nadat S10 vorig jaar elfde werd tijdens Eurovisie Songfestival, mogen Mia Nicolai en Dion Cooper het dit jaar gaan proberen in Liverpool. De Engelse stad is dit jaar het decor voor het Eurovisie Songfestival, dat vorig jaar gewonnen werd door Oekraïne. Doordat daar nog steeds oorlog is, wordt uitgeweken naar Liverpool. Komende dinsdag staan Mia en Dion eerst in de halve finale.

Op zaterdag 13 mei is dan de finale en daarom zendt NPO Radio 2 voorafgaand aan het festijn weer de Songfestival Top 50 uit. De lijst is tussen 17 en 21 uur te horen en wordt gepresenteerd door Bart Arens.

De afgelopen twee edities stond ‘Waterloo’ van Abba op nummer 1. Ook dit jaar vraagt Radio 2 de luisteraars weer te stemmen voor de lijst. Dat kan vanaf maandag via de website van de radiozender.

Aan de Slag live vanuit Liverpool
Naast de Songfestival Top 50 besteed NPO Radio 2 nog meer aandacht aan het liedjesfestijn. Komende week komt ‘Aan de Slag’ met Arens live vanuit Liverpool en zijn alle ontwikkelingen rondom het Songfestival op de voet te volgen. Dagelijks wordt het Songfestivalspel gespeeld en zijn de belevenissen van Mia en Dion te volgen.

Songfestival op de radio
Daarnaast presenteren Frank van ’t Hof en Wouter van der Goes op zaterdag 13 mei vanaf 21 Eurovisie Songfestival Finale op NPO Radio 2. Dat zal ongetwijfeld tot een flinke stijging van het weekbereik bij het NMO Luisteronderzoek leiden, zoals ook tijdens The Passion te zien was. Dat kwam mede doordat de app die het luistergedrag van deelnemers registreert ook kijkers van het programma op NPO1 als luisteraars leek te registreren. [RadioWereld.NL]