Ochtendshow NPO Radio 2 gestart met de Warme Weken

De NPO Radio 2-ochtendshow ‘Jan-Willem Start Op’ is deze week gestart met de Warme Weken. De komende weken zetten Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte elke dag een initiatief in de spotlight dat mensen die krap bij kas zitten helpt.

Foto: Annemieke van der Togt

De hoge energierekening en dure boodschappen zijn voor veel huishoudens niet meer te betalen. Zo berichtte Nibud onlangs dat 4 op de 10 huishoudens hier tegenaan lopen. “Dat is gewoon echt veel te veel“, vindt Jeroen. “Gelukkig zijn er door heel het land mooie initiatieven die mensen die krap bij kas zitten helpen. En die willen wij tijdens De Warme Weken in het zonnetje zetten. Om op die manier nog meer aandacht te krijgen en nog meer mensen te helpen“, vult Jan-Willem aan.

En die initiatieven zijn zeer uiteenlopend, zoals een gratis mobiele supermarkt in Goor of Sinterklaascadeaus voor kinderen waarvan de ouders geen geld hebben voor deze extra’s. Elke dag komt er een goed initiatief voorbij.

Het aanmelden van goede doelen kan via de website van BnnVara. [RadioWereld.NL]