Talpa teleurgesteld in ACM-advies over bezit FM-kavels

Talpa Network is teleurgesteld in het advies van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over het bezitten van landelijke FM-kavels. De waakhond adviseert bij de komende verdeling/veiling het maximaal aantal kavels per bedrijf terug te brengen van vier naar drie, zo werd donderdag bekend.

Het advies heeft vooral effect op Talpa Network, dat met Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica momenteel vier landelijke FM-kavels in het bezit heeft.

Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) is van plan om de negen landelijke commerciële FM-kavels komend jaar opnieuw te veilen. Mocht EZK het advies van de ACM overnemen, dan betekent dit dat Talpa voor één van de vier stations geen FM-kavel meer kan bemachtigen.

We zijn dit momenteel aan het bestuderen en wachten af hoe het wordt verwerkt in de veilingregels“, laat een woordvoerder van Talpa Network weten aan ANP. Verwacht wordt dat komende week meer duidelijkheid hierover komt. [RadioWereld.NL]

4 reacties

  1. Misschien komt RadioCorp (Herbert Visser) volgend jaar weer tevoorschijn om een radiostation te redden, zoals in 2013 met Radio 10. Wat zou RadioCorp met Sky Radio kunnen doen?

    1. Zou het ongeclausuleerde kavel van Sky niet veel te duur zijn voor RadioCorp? Denk dan eerder aan Veronica.

  2. Waarom zou de Vereniging Veronica niet de radio zender overnemen? Gezien de markt concentratie, als de fusie met RTL doorgaat, is dit een logische. Reclame verkoop bij huidige partij houden.

  3. Ik denk dat de Vereniging Veronica weinig geld over heeft.
    Dankzij Guido van Nispen is dat potje erg leeg.
    Hij betaalde zichzelf erg goed en kocht ook leuke dingen voor de Vereniging Veronica.

Reacties zijn gesloten.