Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volop aandacht voor Alpe d’HuZes op Radio 10 en SBS6

Radio 10 en SBS6 besteden ook dit jaar weer de hele dag aandacht voor de benefietactie Alpe d’HuZes. Op donderdag 1 juni beklimmen duizenden Nederlanders in Frankrijk de beroemde bergtop Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Foto: Marco van Ammers

Presentatrice Evelien de Bruijn brengt gedurende de dag live updates op SBS6 en Radio 10. Die avond wordt door deelneemster Roxane Knetemann in de uitzending van ‘Vandaag Inside’ op SBS6 bekendgemaakt hoeveel donaties er zijn opgehaald door alle deelnemers. In de week voorafgaand aan het event en op de dag zelf bieden ‘Shownieuws’, ‘Hart van Nederland’ op SBS6 en ‘Ekdom in de Morgen’ op Radio 10 een platform voor de bijzondere en aangrijpende verhalen van de deelnemers.

Voor deze gelegenheid vormen negen zendergezichten van SBS6 samen wielerploeg Team d’Hu6. Onder leiding van ploegleider Leontien van Moorsel fietsen Jan Versteegh, Dennis van der Geest, Leo Alkemade, Roxane Knetemann, Dennis Wilt, Manuel Venderbos, Rutger van Barneveld en Chatilla van Grinsven samen de berg op. Met maar een doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Ploeglid Leo Alkemade maakte speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder nummer: ‘De wedstrijd die geen wedstrijd is’: ‘’Als extra duwtje in de rug voor alle helden die de alp trotseren. Muziek verbindt, inspireert en geeft de ideale trapcadans aan”, aldus Leo. [RadioWereld.NL]