Radio 538-deejay Sander Lantinga krijgt ook tv-programma op SBS6

Radio 538-deejay Sander Lantinga krijgt over een maand zijn eigen tv-programma op SBS6. Dan presenteert hij de eerste aflevering van ‘Vier is te veel‘. In de nieuwe kennisquiz spelen vier studenten de quiz, maar er spelen er slechts twee de finale.

Foto: William Rutten

Samenwerken, overtuigen, vertrouwen hebben in je eigen kennis en de moed om dwars te liggen als dat nodig is: dat is ‘Vier is te veel’. De quiz is vanaf zondag 22 mei elke week om 20.30 uur te zien op SBS6.

Foto: William Rutten

Wat is: Vier is te veel
Er staat een hoop op het spel in deze quiz, want er valt veel geld te verdienen. Het enige dat de kandidaten daarvoor moeten doen is op elke vraag zoveel mogelijk hetzelfde – juiste – antwoord geven. Elke vraag lokt een discussie uit. Ze mogen overleggen, maar uiteindelijk voert iedereen een eigen antwoord in. Dan is het tijd voor de reveal: hebben ze alle vier hetzelfde antwoord gegeven?

Of is er toch iemand een andere kant op gegaan? Vier dezelfde goede antwoorden levert de studenten het maximale prijzengeld op. Hoe meer juiste antwoorden, hoe meer geld er in de pot gaat. Als alle spelers een fout antwoord hebben gegeven, verliezen ze de helft van hun opgebouwde pot. De vraag is steeds: hoeveel geld hebben ze verdiend en heeft de dwarsligger ze geld gekost of heeft hij ze juist gered van de afgrond?

Halverwege het spel elimineren de kandidaten zélf een medespeler, en vlak voor de finale doen ze dat nog een keer. De twee overgebleven kandidaten gaan door naar de finale, waar ze de kans krijgen om de geldpot te verzilveren. Maar ook hier is de vraag wat het meeste opbrengt: wijsheid of eigenwijsheid? [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten