Zoek
Sluit dit zoekvak.

Documentaire over Sinéad O’Connor wordt herhaald op NPO3

Naar aanleiding van het onverwachte overlijden van Sinéad O’Connor herhaalt het tv-programma ‘Het Uur van de Wolf’ donderdag (27 juli) om 22.35 uur op NPO3 de documentaire ‘Nothing Compares’. Deze docu was op 10 januari voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien.

Tara Films and Ard Mhacha Productions 2022

De documentaire uit 2022 van regisseur Kathryn Ferguson, die wereldwijd veel lof ontving, toont Sinéad O’Connors fenomenale groei tot wereldwijde popster en onderzoekt hoe ze haar stem gebruikte op het toppunt van haar roem, tot ze in de ban werd gedaan omdat ze met haar persoonlijkheid menig heilig huisje omver schopte.

De archiefdocumentaire bevat muziekvideo’s en concert uitvoeringen, naast nooit eerder vertoonde beelden uit de periode 1987 – 1993. Dit archief wordt ondersteund door een nieuw interview met O’Connor zelf. Naast NPO3 is deze docu ook een week lang te zien op NPO Start. [RadioWereld.NL]