Zoek
Sluit dit zoekvak.

Martijn La Grouw: “Zendermanager zijn was niets voor mij”

Slam-deejay Martijn La Grouw was enkele jaren geleden zendermanager van het station. Maar dat was maar van korte duur. Dat was Martijns eigen keuze, zo zegt hij in de podcast ‘Dit Was De radio’. “Ik heb heel snel besloten en geconcludeerd dat dat niets voor mij was. En toen ben ik weer gewoon simpelweg radioprogramma’s gaan presenteren. Daar word ik een stuk gelukkiger van.

Foto: Slam

Vooral al het geregel en het gedoe eromheen vond Martijn maar niets. “Ik was nog maar drie seconden in functie en toen kwamen er al mensen naar me toe of ze met hun hoofd in een bushokje konden.

Martijn werd zendermanager van Slam in de periode dat het station overging van Talpa naar RadioCorp. Omdat hij voor zowel Slam als 100% NL bekend was, was hij op papier de uitgelezen persoon om beide stations te laten integreren. Zelf zag Martijn het ook als een logische keuze. “Omdat dat weer een stapje hoger was en iets nieuws wat ik nog niet gedaan had. Maar ik blijk niet zo’n goede manager te zijn.

Er kwam zoveel op m’n bord en ik wilde ook nog de middagshow blijven doen. Dat was gewoon teveel en misschien dat het ook te vroeg in m’n loopbaan kwam.” Uiteindelijk is besloten om een nieuwe zendermanager voor Slam te zoeken. Dat werd toen Anton van Lieshout. Tegenwoordig staat Martijn Zuurveen aan het roer van zowel Slam als 100% NL.

La Grouw presenteert sinds 2020 de ochtendshow op Slam. [RadioWereld.NL]