Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mattie en Marieke vieren vijfjarig jubileum ochtendshow en tekenen bij voor komende jaren bij Qmusic

Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn na een lange vakantie vanaf maandag weer in de ochtendshow van Qmusic te horen. Het programma viert haar eerste lustrum. Daarnaast melden Mattie en Marieke dat ze een nieuw, meerjarig contract hebben getekend. Hoeveel jaar wil Qmusic niet vertellen.

Foto: Qmusic

Mattie: “Vijf jaar is voorbij gevlogen! We hebben veel overeenkomsten en ook minstens zoveel verschillen. We zijn allebei bij Qmusic begonnen en lachen ontzettend met elkaar, maar denken over sommige dingen heel verschillend. Ik denk dat dat onze kracht is.” Marieke vult aan: “Dat de klik er vanaf het begin was, was duidelijk, maar je moet ook groeien in wat je doet op de radio. Vijf jaar later heb ik het gevoel dat we allebei en samen heel erg gegroeid zijn. En de klik is er nog steeds. Dus dit gaan we met veel plezier nog jaren doen!

Vijf jaar
In september 2018 begonnen Mattie en Marieke met de ochtendshow op Qmusic. Het programma heeft zich in de jaren daarop ontwikkeld tot een van de beluisterde ochtendshows van Nederland. In april 2020 werd de ochtendshow met een uur verlengd tot 10 uur. En in april van dit jaar vierden ze al hun 1000e uitzending.

Algemeen directeur Robert Bernink, Mattie Valk, Marieke Elsinga en programmadirecteur Roland Snoeijer, Foto: Qmusic

Ook zijn nieuwslezer Anne-Marie Rozing, Joe ‘Stagiair van de Show’ en Tom ‘van de Intercom’ elke ochtend te horen. Daarnaast zijn er terugkerende programma-onderdelen zoals ‘Ja of Nee’, ’the Big Five’, ‘Het Verjaardagsrad’ en ‘Vier op een Rij’. Bovendien organiseerden Mattie en Marieke tijdens ‘Wedding in a Week’ een bruiloft in één week voor twee gelukkige luisteraars. [RadioWereld.NL]