Prinsjesdag 2023 live op NPO Radio 1 en NPO 1

Prinsjesdag 2023 (dinsdag 19 september) wordt dit jaar een belangrijke dag. Dan maakt het demissionaire kabinet Rutte-IV de begroting bekend. De NOS doet op NPO Radio 1 en NPO 1 live verslag van de dag van 12.25 uur tot 16.00 uur.

Koning Willem-Alexander leest ook dit jaar weer de Troonrede voor in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, omdat het Binnenhof nog wordt verbouwd.

NPO 1
Rob Trip en Saïda Maggé presenteren de rechtstreekse middaguitzending op tv met daarin de rijtoer met de glazen koets, de Troonrede vanuit de Koninklijke Schouwburg en de balkonscene. Na afloop van de Troonrede is er tijd voor politieke reacties met in de studio ook politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Rond 15.30 uur biedt demissionair minister van Financiën Sigrid Kaag het koffertje, met daarin de Miljoenennota, aan in de Tweede Kamer. Politiek verslaggever Marleen de Rooy spreekt na afloop met demissionair minister Kaag en demissionair premier Rutte.

Aan het begin van de avond (18.55 uur) komen de hoogtepunten van deze Prinsjesdag nog eens voorbij in een samenvattende uitzending op NPO 2.

NPO Radio 1
De uitzending op NPO Radio 1 is van 12.00 tot 16.00 uur, met ook daarin alle relevante gebeurtenissen. Presentator Mark Visser praat met politiek commentator Wilco Boom en gasten in de studio. Vanuit Den Haag komen reacties van fractievoorzitters, ministers en publiek. In Nieuws en Co volgt om 17.00 uur een samenvatting en ook reacties.

‘NOS Met het Oog op Morgen’ komt om 23.00 uur met een uitgebreide nabeschouwing. Presentator Wilfried de Jong doet dat met diverse gasten. [RadioWereld.NL]