Zoek
Sluit dit zoekvak.

West-Duitsland: Funke Mediengruppe bundelt 4 lokale radiostations onder één dak

De Funke Mediengruppe in Essen gaat een aantal van zijn commerciële lokale radiostations in de deelstaat Noordrijn-Westfalen reorganiseren. Vanaf januari 2024 worden daarom vier stations ondergebracht in het hoofdkantoor in Essen.

Foto: Pixabay

Funke Mediengruppe is eigenaar van 12 regionale dagbladen in vijf verschillende deelstaten alsmede een flink aantal tijdschriften. Ook bezit het concern 11 radiostations, waaronder 10 lokale commerciële radiostations in de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Deze lokale stations zijn allen in hun verzorgingsgebied gevestigd en brengen een eigen lokale ochtend- en middagshow. De rest van de dag wordt het raamprogramma van Radio NRW uit Oberhausen overgenomen zoals meer dan 40 stations doen.

Naar Essen
Vier lokale radiostations gaan echter hun verzorgingsgebied verlaten en verhuizen naar Essen. Zo verlaten Radio Oberhausen en Radio Mulheim hun gezamenlijke onderkomen in Oberhausen, verdwijnt de studio van Radio Emscher Lippe in Gelsenkirchen en komen de programma’s van Radio K.W. in de toekomst niet meer vanuit Wesel, maar ruim 20 kilometer naar het zuidoosten verplaatst worden.

In het hoofdkantoor van Funke in het centrum van Essen wordt binnenkort gestart met de bouw van vier nieuwe hypermoderne radiostudio’s waar vanuit de lokale ochtend- en middagshows van Radio Oberhausen, Radio Mulheim, Radio Emscher Lippe en Radio K.W. in de toekomst gemaakt gaat worden. Ook een groot deel van het personeel gaat mee. Een klein deel van de nieuwsredacteuren en verslaggevers blijft wel op locatie gevestigd op de lokale redacties van de Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) en de Neue Rhein/Neue Ruhr Zeitung (NRZ).

Het is de bedoeling dat de vier radiostations ook starten met een gezamenlijk programma tussen 10 en 14 uur ter vervanging van het raamprogramma van Radio NRW.

Opmerkelijk is dat Radio Essen, dat eveneens eigendom is van Funke, niet verhuist naar het hoofdkantoor, maar nog enkele honderden meters verderop gevestigd blijft. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten