Marco Schuitmaker wint twee Buma NL Awards voor Engelbewaarder

Marco Schuitmaker is de grote winnaar van de Buma NL Awards gewonnen. De zanger heeft twee prijzen voor zijn nummer Engelbewaarder gewonnen. Hij pakte de prijs voor succesvolste single en succesvolste kroeghit op basis van de verkoop- en airplaycijfers.

Foto: Still YouTube

Engelbewaarder, geschreven door de vorig jaar overleden Pierre Kartner, is in de uitvoering van Marco Schuitmaker terug te vinden op nummer 1. Het nummer is op Spotify al ruim 38 miljoen keer beluisterd.

Het nummer ‘Vanavond (Uit M’n Bol)’ van Donnie Ellerström, Kris Kross Amsterdam en Tino Martin eindige als tweede en ‘In Spanje’ van Mart Hoogkamer als derde plaats in de top tien van succesvolste singles.

Naast de Buma NL awards voor Meest Succesvolle single werd dit jaar ook een award uitgereikt aan Hans Aalbers voor Beste Producer, terwijl Tom Peters werd uitgeroepen tot Hollandse Meester. Tony van de Berkt mag zich winnaar van de Industrie Award noemen.

De Buma NL Awards, een gezamenlijk initiatief van Buma Cultuur en BumaStemra, zijn gebaseerd op gegevens van GfK, Soundaware en de Stichting Nederlandse Top 40 over de periode van juni 2022 tot en met mei 2023. [RadioWereld.NL]

Top 10 Meest Succesvolle Singles van 2023:
1. Engelbewaarder – Marco Schuitmaker
2. Vanavond (Uit M’n Bol) – Kris Kross Amsterdam, Donnie Ellerström & Tino Martin
3. In Spanje – Mart Hoogkamer
4. Dat Interesseert Me Echt Geen Ene Reet – René Karst
5. Turk Uit De Kroeg – Ammar
6. Amalia – Wesly Bronkhorst
7. Diamant – Mart Hoogkamer
8. Kies Je Nog Voor Mij – John West & Bizzey
9. We Dansen Op De Mambo – Django Wagner
10. Mijn Liefste – Tino Martin