Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lennaert Nijgh Prijs 2023 toegekend aan Spinvis

Spinvis heeft de Lennaert Nijgh Prijs voor beste tekstdichter gewonnen. De zanger en muzikant krijgt de prijs maandagavond tijdens de uitreiking van het Buma Awards Gala 2023 in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

Dat maakte Buma Cultuur-directeur Frank Helmink bekend. Hij vindt Spinvis een volkomen terechte winnaar. “Spinvis is met zijn taalgebruik in staat met woorden een wereld te creëren die zowel herkenbaar als mysterieus is. Hij jongleert met woorden en zinnen, met als doel de luisteraar mee te nemen op een wonderlijke reis.”

Buma Awards
Tijdens de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2022. Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Eerder werd al bekend dat de Lifetime Achievement Award naar Herman van Veen gaat en dat dj Paul Elstak de Gouden Harp krijgt. [RadioWereld.NL]