Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lifetime Achievement Award voor Herman van Veen

Herman van Veen ontvangt maandag de Buma Lifetime Achievement Award 2023. Dat gebeurt in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam tijdens de uitreiking van de Buma Awards 2023.

Herman van Veen is als componist, tekstschrijver en uitvoerend artiest van grote invloed geweest op de Nederlandse theater- en muziekcultuur.

Herman van Veen is al bijna zestig jaar actief als muzikant, singer-songwriter, performer, schrijver, regisseur, schilder, ondernemer in de kunsten, componist en tekstschrijver. Tot op de dag van vandaag is hij volgens Buma niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland, een alom gewaardeerd artiest en wordt zijn talent, taalgevoel en veelzijdigheid her- en erkend.

Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur: “Er staan in het systeem van Buma/Stemra maar liefst 2581 werken geregistreerd, waar de naam van Herman van Veen aan verbonden is. En dan kan daar nog een groot aantal bewerkingen aan worden toegevoegd. Ook verschenen er meer dan 180 CD’s, ruim twintig DVD’s, tientallen boeken en scenario’s en vele toneelstukken en muziektheatervoorstellingen van zijn hand. Bovendien is hij een groot podiumkunstenaar. Herman is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot ambassadeur van Nederlandse theater-, kleinkunst- en muziekcultuur in binnen- en buitenland. Kortom, eigenlijk doe je hem bijna tekort met slechts één Lifetime Achievement Award.

Buma Awards
Tijdens de Buma Awards worden componisten, tekstdichters en hun muziekuitgevers geëerd met een Buma Award in diverse categorieën. De Buma Awards Nationaal en Internationaal zijn voor de componisten en tekstschrijvers van de meest gedraaide en bestverkochte singles in 2022. Naast de populariteitsprijzen, worden er ieder jaar ook een aantal juryprijzen uitgereikt. Zo gaat de Lennaert Nijgh Prijs naar de beste tekstdichter en is er de Buma Gouden Harp voor personen die zich gedurende hun carrière op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse muziek. [RadioWereld.NL]